O SEKSU, MAČKAMA I JAZZU?

Nestrpljivi Murakamijevi fanovi nagađaju o čemu piše u novom romanu

19.02.2013 u 10:12

Bionic
Reading

Japanski izdavač slavnog spisatelja najavio je izlazak njegove nove knjige u travnju, ali izostavio je sve ostale detalje, što je bacilo u očaj Murakamijeve obožavatelje koji su krenuli nagađati o čemu je riječ u romanu

Prošle su tri godine od objavljivanja originalnog izdanja zadnjeg romana '1Q84' u Japanu te godina dana otkad je roman doživio prijevod na engleski. Stoga su vjerni obožavatelji Harukija Murakamija, navikli na redovito objavljivanje, već postali nestrpljivi. Izdavač ipak nije udovoljio njihovoj znatiželji pa, osim datuma izlaska romana, nije želio otkriti ime ili detalje radnje.

'To je najgori oblik neizvjesnosti ikada', zaključili su Murakamijevi obožavatelji te su u potrazi za informacijama počeli nagađati o čemu je riječ.

'Kladim se da će uključivati fetiš na uši, usamljenog muškarca srednjih godina, tinejdžerku ili djevojčicu, rat u Mandžuriji i kuhanje', smatra jedan od čitatelja Japan Daily Pressa. Čitatelji NY Daily Newsa predviđaju da će sigurno biti mačaka (koje imaju ili nemaju moć govora), jazza i podosta opisa bizarnog seksa. Također, na kladionici dobro stoje tračevi da je novi roman četvrti dio prethodnog, '1Q84'.

Prije prijevoda misteriozne knjige na engleski ili učenja japanskog, očajni obožavatelji našalili su se da planiraju pokrenuti računalni generator Murakamijevih sadržaja koji će zasigurno izbaciti najvjerojatnije opcije.