'SWEET DREAMS'

Nerealna ljubavna očekivanja na izložbi Pauline Jazvić u MSU

12.04.2018 u 09:46

Bionic
Reading

Na izložbi 'Sweet Dreams' Paulina Jazvić u zagrebačkoj MSU galeriji od 17. travnja do 13. svibnja predstavlja nove radove kojima se bavi očekivanjima, nadanjima i snovima pojedinca u emotivnim odnosima

'Skloni pretjerivanjima, lako griješimo u očekivanjima, nadanjima i snovima. Lako se predajemo raznim maštarijama i sanjarenjima, stvaramo fikcije i konstruirane svjetove kojima se nemoćno i s užitkom prepuštamo. U takvim se snovima lako stvaraju nerealna očekivanja koja se pod pritiskom svakodnevne rutine tope i nestaju, ostavljajući samo projekciju želje i nade u stanje ništavila i nestajanja', stoji u najavi izložbe 'Sweet Dreams' kojom Paulina Jazvić predstavlja, među ostalim, instalaciju od jata labudova na napuhavanje, kućicu od šećerne vate koja se topi te videorad s Juditom Franković 'Pošarat ću te kemijskom'.

  • +5
Sweet Dreams, Paulina Jazvić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Paulina Jazvić/MSU

Za medijsku fasadu MSU-a autorica je pripremila animaciju 'Muž mi je na moru'.

'To je istinita priča moga prijatelja koji otvoreno dobiva SMS poruke takvog sadržaja od žena pomoraca. Poruka se može shvatiti na dva načina - 'muž mi je na moru pa se napokon mogu malo odmoriti', ali i kao 'želim malo zabave jer moj brak je interes, a ne ljubav i užitak', što je danas, nažalost, kod nekih ljudi posve prihvatljivo', kaže Paulina Jazvić.