VILLA MANIN U ITALIJI

Ne propustite: Thom Yorke nastupa u fantastičnom ambijentu svega 300 km od Zagreba

28.06.2019 u 12:44

Bionic
Reading

Thom Yorke, skladatelj, multiinstrumentalist i vođa Radioheada, jedan od najvažnijih i najutjecajnijih umjetnika novog tisućljeća, nastupit će 17. srpnja u fantastičnom prostoru Ville Manin nedaleko od talijanskog grada Codroipo u Furlaniji, tek nešto više od 300 kilometara od Zagreba. Koncert je to koji ne biste smjeli propustiti

Yorke se vraća se u Europu s projektom Tomorrow's Modern Boxes, u kojemu uz njega sudjeluju i dugogodišnji Radioheadov producent Nigel Godrich te likovni umjetnik Tarik Barri. Mini turneja koja obuhvaća nekoliko datuma u Italiji događa se niti mjesec dana nakon što je objavljen novi Yorkeov album 'ANIMA', za koji je poznati redatelj Paul Thomas Anderson snimio i prateći film dostupan putem Netflixa.

Izvor: Društvene mreže

Fanovi Radioheada, ali i Yorkeovog solo rada dobro su upoznati s njegovim emocionalnim i tjeskobnim glazbenim izričajem, koji na novom albumu posebno dolazi do izražaja. Fascinantan srednjevjekovni dvorac Villa Manin, u kojoj je potkraj 19. stoljeća pregovarano o primirju između Napoleonove Francuske i Austrougarske, bit će savršena kulisa za Yorkeovu glazbu.

Prije Yorkea nastupit će talijanski udaraljkaš i skladatelj Andrea Belfi, koji je svirao s uglednim imenima underground glazbe kao što su Carla Bozulich, Mike Watt, Hobocombo i David Grubbs. Njegovi nastupi temelje se na improvizaciji, mješavini bubnjeva i elektronske glazbe koja će na najbolji mogući način zagrijati publiku za Thoma Yorkea.

Izvor: Društvene mreže

Ulaznice su dostupne putem servisa Ticketmaster kao i na ovlaštenim prodajnim mjestima, a više informacija možete doznati na Facebook stranici događaja.