ODLIČNO OTVARANJE

Narodnog heroja Ljiljana Vidića u samo tri dana vidjelo 15 tisuća gledatelja

04.01.2016 u 12:03

  • +13

Narodni heroj Ljiljan Vidić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: nhljv

Bionic
Reading

U prva tri dana prikazivanja komediju 'Narodni heroj Ljiljan Vidić' Ivana Gorana Viteza u kinima je vidjelo 15 tisuća gledatelja, objavili su distributeri. Te brojke Ove brojke ovaj film svrstavaju u društvo hrvatskih filmova koji su imali fantastično kino otvaranje.

Nakon zagrebačke premijere koja je održana na Staru godinu, publika je pohrlila u kina diljem Hrvatske ne bi li pogledala partizansko-ustaško-četnički spektakl koji odgovara na pitanje: 'gdje si bio '45-te?'.

Narodni heroj Ljiljan Vidić prati četu partizana koja se, predvođena mladim pjesnikom, natječe na endehazijskom talent showu "Čimbenik X": pobjednik osvaja nastup na Poglavnikovom domjenku te samim time i priliku da uz pjesmu, ples i pucnjeve okonča rat. Saznajte tko je pobijedio u Drugom svjetskom ratu, a tko u prvom hrvatskom talent showu; kako su u 40-ima izgledali šoping centri, a kako razgovori za posao; koji je automobil Hitler poklonio Paveliću i kakve je mudre misli Tito zapisao u svojem nikad objavljenom priručniku za samopomoć.

Premda smještena pred kraj Narodnooslobodilačkog rata, priča Narodnog heroja Ljiljana Vidića govori o Hrvatskoj danas: još uvijek živimo u 1945-oj, još uvijek se dijelimo na partizane i ustaše, nikako da se dogovorimo tko je heroj, a tko zločinac - i kako stvari stoje, još ćemo se načekati dok dobijemo zvijezde veće od Tita i Pavelića. U redovima partizana bore se glumci Kristijan Jaić, Stjepan Perić, Stojan Matavulj, Tena Jeić-Gajski, Ljubiša Savanović i Ivan Đuričić. U ulozi Josipa Broza Tita nastupa Dragan Despot, dok Sile Osovine predstavljaju Dražen Čuček kao Ante Pavelić i Dražen Kühn kao Adolf Hitler.