'IDEJU REGRUTI'

Nakon četvrt stoljeća LADO nastupa u Puli, publici spremaju spektakl

28.06.2018 u 11:25

Bionic
Reading

Povodom Europske godine kulturne baštine i nakon četvrt stoljeća Ansambl LADO opet nastupa u pulskoj Areni u kojoj će 6. srpnja izvesti novi program 'Ideju regruti', ispiriran pričama o običajima odlazaka mladića u vojsku te će prvi put u svojoj povijesti publici predstaviti tradicijsku baštinu otoka Cresa i Murtera te moravskih Hrvata

Program 'Ideju regruti' naslovljen je po poznatoj koreografiji Ivana Ivančana, hrvatskog etnokoreografa, a umjetnički ga potpisuje njegov sin Andrija Ivančan, umjetnički voditelj Ansambla, ujedno i sam koreograf s bogatim umjetničkim opusom, s kojim je tportal uoči spektakla u Puli objavio veliki intervju.

  • +2
LADO u Puli Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Petra Slobodnjak

U programu su zastupljene brojne nagrađivane koreografije, kako na domaćim, tako i na inozemnim festivalima. Uz naslovnu koreografiju, inspiriranu običajima odlaska mladića u vojsku, Ansambl LADO prvi put u svojoj povijesti mnogobrojnoj će pulskoj publici ovom prilikom predstaviti tradicijsku baštinu otoka Cresa (Orlec) i Murtera (Jezera) te moravskih Hrvata, najavljuju organizatori.

Koncert počinje u 21 sat.