u sjećanje na Jean-Georgesa Noverrea

Najavljen je Međunarodni dan plesa u petak u ZPC-u, donosimo program

25.04.2022 u 15:39

Bionic
Reading

Zagrebački plesni centar obilježit će Međunarodni dan plesa u petak, 29. travnja, raznolikim programom koji uključuje plesne radionice, izložbu fotografija i premijernu izvedbu predstave 'Salto animato' Nastasje Štefanić Kralj i Filipe Bavčević

Međunarodni dan plesa ustanovio je plesni odbor Međunarodnog kazališnog instituta (International Theatre Institute) 1982. godine. Za taj dan izabrali su 29. travnja u čast i sjećanje na rođendan Jean-Georgesa Noverrea, pionira i začetnika modernoga baleta. Međunarodnim danom plesa nastoji se istaknuti i podsjetiti na vrijednost i važnost plesa kao umjetničke forme te probuditi one koji još nisu svjesni vrijednosti plesa i njegova potencijala.

Zagrebački plesni centar kao središnji prostor suvremenog plesa u Hrvatskoj i ove godine obilježit će Međunarodni dan plesa. Program započinje u 10 sati ujutro satovima za profesionalne plesače koje će voditi plesne umjetnice Petra Hrašćanec i Roberta Milevoj, a plesnu radionicu za građanstvo vodit će Ida Jolić s početkom u 19 sati.

U 18 sati u predvorju ZPC-a otvara se izložba fotografija "Ona sila u nama" nastala u suradnji s ADU-om. Autor fotografija je Vid Redža, a producentica, čiji je to ujedno diplomski rad, Katarina Murat.

Program će, u 20 sati, zaključiti premijera predstave "Salto animato" autorica Nastasje Štefanić Kralj i Filipe Bavčević, nastale u sklopu rezidencijalnog programa ZPC-a.

Za profesionalne satove i satove za građanstvo, koji su besplatni, potrebno se prethodno prijaviti i rezervirati mjesto na info@zagrebackiplesnicentar.hr. Ulaznice za predstave "Salto Animato" mogu se rezervirati putem mrežne stranice www.zagrebackiplesnicentar.hr ili e-pošte blagajna@zagrebackiplesnicentar.hr.