'inovativno glazbeno-scensko djelo'

Mladi redatelj Aleksandar Švabić od Ionescove 'Ćelave pjevačice' napravio je operu. Najavljene su reprizne izvedbe

16.12.2021 u 13:56

Bionic
Reading

Predstave će se održati 21. prosinca u 20:00 sati i 22. prosinca u 21:00 sati u Zagrebačkom plesnom centru (ZPC, Ilica 10)

Najavljene su reprize dramskog antikomada, opere 'Ćelava pjevačica' Eugenea Ionescoa u režiji Aleksandra Švabića i inovativnoj glazbeno - scenskoj izvedbi poznatih glumaca Maje Posavec i Borka Perića.

Predstave će se održati 21. prosinca u 20:00 sati i 22. prosinca u 21:00 sati u Zagrebačkom plesnom centru (ZPC, Ilica 10). Inače, riječ je o završnom diplomskom projektu Ene Subotić, a idejni koncept je preoblikovanje istoimenog dramskog antikomada Eugenea Ionescoa u inovativno glazbeno-scensko djelo. Intencija autorskog tima je ovo poznato lektirno djelo približiti kazališnoj publici na jedan novi, drugačiji i zabavniji način.

U režiji Aleksandra Švabića, operu će izvoditi sopranistica Josipa Bilić, tenor Marin Čargo, bariton David Šeb i tenor Matic Zakošnjek, glumica i pjevačica Maja Posavec te glumac Borko Perić. Glazbeni izvođači su klavirist Viktor Čižić i kontrabasist Matija Kasaić Drakšić. Autorica glazbe je Zrinka Posavec, a glazbeni aranžer Viktor Čižić. Suradnici za scenski pokret su Una Štalcar-Furač i Šimun Stankov. Scenograf je Matija Blašković, kostimografi Mia Popovska i David Morhan, a dizajner rasvjete Toni Modrušan. Autor plakata je Pavel Papadimitrov, a fotografija Dominik Vujičić.

Projekt je nastao u produkciji Akademije dramske umjetnosti, a nositelj projekta je Umjetnička organizacija KOVA.

Ulaznice možete kupiti u ZPC-u ili online.

Za ulazak na predstave potrebna je Covid potvrda.