PO KNJIZI ZORANA FERIĆA

Na Rabu počelo snimanje igranog filma 'Smrt djevojčice sa žigicama'

18.10.2021 u 17:51

Bionic
Reading

Na Rabu je počelo snimanje dugometražnog igranog filma "Smrt djevojčice sa žigicama" po istoimenoj knjizi Zorana Ferića i u režiji Gorana Kulenovića, priopćio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC)

Ferić i Kulenović scenaristi su filma, a producenti su Antun Bahat i Ivor Hadžiabdić iz Livada produkcije. Koproducenti filma su Mirsad Purivatra iz Produkcije “2006”, Dušan Kovačević iz Natenane Productions te Goran Navojec i Goran Kulenović.

Priča prati patologa Feru koji se nakon niza godina vraća na rodni otok Rab. Fero dolazi na sprovod kćeri svojega prijatelja, ali ubrzo – preko prijatelja Mungosa, šefa policije, biva uvučen u istragu ubojstva rumunjske transeksualne prostitutke. Dok među otočkim poznanicima pokušavaju pronaći ubojicu, a krug sumnjivaca ubrzano se širi, nad Feru i Mungosa sve više se nadvija sjena velike pogreške iz mladosti.

Fero obnavlja kontakt s Frankom, neostvarenom otočkom ljubavi, koja je sada u vezi sa starijim piscem. I upravo zbog duhova iz prošlosti Fero je prisiljen istragu nastaviti na svoju ruku. Rasplet priče neočekivan je i šokantan, a radnja neprestano mijenja smjer u maniri punokrvnih 'whodunnit' trilera, ističe se u priopćenju.

Glavne uloge igraju Ozren Grabarić, Jelena Lopatić, Goran Navojec i Borko Perić. U ostalim su ulogama Elma Juković, Nikša Butijer, Tomislav Štriga, Silvio Mumelaš, Dušan Kovačević, Admir Šehović, Luka Petrušić, Slavko Juraga, Denis Brižić, Slavko Sobin, Darko Stazić, Vojislav Brajović i Iva Babić, dok su sporedne uloge preuzeli Aleksandra Stojaković, Sanja Milardović, Marin Stević, Danijela Evđenić, Kristijan Petelin, Patrik Radotić, Dominik Dolenc, Aaron Aleksej Ljevaković, Andreas Kron i Pablo Kron.

Direktor fotografije filma je Mirko Pivčević, scenografkinja Veronika Radman, prvi asistent redatelja Marko Svaguša, drugi asistent redatelja Pavle Pintar, kostimografkinja je Sanja Šeler, majstorica maske Sanja Hrstić, a majstor tona Krešimir Korade.

Film je, između ostalog, sufinanciran sredstvima HAVC-a u svim fazama razvoja, uključujući proizvodnju, te sredstvima Ministarstva kulture kantona Sarajevo, Filmskog Centra Crne Gore i HRT-a. Partneri filma su Grad Rab, Turistička zajednica Lopar i Rapska plovidba d.d.

Kraj snimanja predviđen je za 17. studenoga.