EKRANIZACIJA ROMANA

Set njemačkog filma Momo seli se iz Pule u Rijeku, pogledajte kako izgleda

12.03.2024 u 16:54

Bionic
Reading

Krajem ožujka i početkom travnja u Rijeci će se snimati dugometražni igrani film "Momo", ekranizacija jednog od najpopularnijih njemačkih pisaca fantasy i dječjih romana 20. stoljeća, Michaela Endea.

Snimanje će se najvećim dijelom odvijati na riječkoj tržnici u poslijepodnevnim i večernjim satima, izvijestio je Grad Rijeka. Snimanje filma počelo je krajem veljače u Puli, a u razdoblju od 19. ožujka do 2. travnja nastavit će se na nekoliko lokacija u Rijeci.

Junakinja ove uzbudljive filmske priče je hrabra djevojčica Momo koja živi u ruševinama amfiteatra na rubu neimenovanog grada. Kad njezinim sugrađanima zaprijeti zla korporacija koja ljudima želi ukrasti vrijeme i lišiti ih svakodnevnih malih radosti, Momo će se uputiti do samog ruba vremena kako bi ih u tome spriječila.

Produkciju potpisuje njemačka Westside Filmproduktion Gmbh, a hrvatski pružatelj usluga je PAKT Media, pri čemu 70 posto filmske ekipe čine hrvatski profesionalci. Film nastaje uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Ministarstva kulture i medija RH u sklopu programa poticaja Filming in Croatia.

  • +5
Snimanje filma Momo u Puli Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljevic / PIXSELL/PIXSELL

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović ovom prigodom ističe da je Rijeka svojom povijesnom arhitekturom, slikovitim i raznolikim lokacijama iz godine u godinu sve zanimljivija filmašima. Grad Rijeka sa svojim komunalnim i trgovačkim društvima podržava taj trend osiguravanjem dobre logističke podrške produkcijama, dodao je. "Naime, držimo da ovakav vid suradnje s filmskom industrijom otvara mogućnosti i donosi iskustvo našim umjetnicima i profesionalcima u kreativnim industrijama, potiče lokalno gospodarstvo te svakako nudi jedinstven način promocije Rijeke na međunarodnoj razini", rekao je gradonačelnik.

Snimat će se na glavnoj riječkoj tržnici izvan njenog radnog vremena, a na određene dane će za neke od gradskih ulica, poput Bulevara oslobođenja, ispred hotela Neboder, te ulice oko tržnice, Demetrovu ulicu, Senjsko pristanište i Rivu Boduli, vrijediti posebna regulacija prometa.