od 25. do 28. kolovoza

Na Mediteran film festival u Širokom Brijegu prijavilo se 300 dokumentaraca

02.06.2021 u 14:37

Bionic
Reading

Na natječaj za ovogodišnje 22. po redu izdanje Mediteran film festival (MFF) u Širokome Brijegu koji će se održati potkraj kolovoza prijavilo se 300 dokumentarnih filmova, izvijestili su organizatori

Dokumentarce pristigle iz 22 zemlje Mediterana putem online aplikacije MMF-a pregledat će selektor festivala, hrvatski redatelj Zdravko Mustać. Po priopćenju, u natjecateljski dio programa 22. MFF-a, koji će se održati od 25. do 28. kolovoza, ući će ona dokumentarna ostvarenja koja budu sadržavala najviše kvalitativne, estetske, umjetničke i tehničke vrijednosti.

MFF dijeli filmove u dva natjecateljska programa. U jednoj selekciji natjecat će se kratki dokumentarci u trajanju do 30 minuta, a u drugoj dokumentarni filmovi koji traju više 30 minuta.

Šesteročlani međunarodni žiri, koji će činiti prošlogodišnji pobjednici kao i poznati redatelji i filmaši iz regije, ocjenjivat će filmove iz obje selekcije, a tijekom festivala odlučivat će o najboljim dokumentarnim filmovima s prostora Mediterana, dok će jednu nagradu tradicionalno dodijeliti publika. Uz natjecateljski program, na MFF-u će gledatelji moći pratiti i program U fokusu, retrospektivu bh. dokumentaraca, dječje programe, najnovija svjetska dokumentarna ostvarenja, projekcije igranih filmova ali i premijere filmova domaćih autora.

MFF je najavio kako će i na ovoj filmskoj smotri imati suradnju s filmskom mrežom HBO te američkim filmskim kampom za mlade 'Outside the Lens' čiji će predavači voditi filmsku radionicu MFF-a (MFF School).