'THE BEST OF' IZDANJE

Na Festivalu europske kratke priče 30-ak pisaca

23.05.2011 u 16:46

Bionic
Reading

Jubilarni 10. festival europske kratke priče, na kojemu će sudjelovati 30-ak stranih i domaćih autora, održat će se u Zagrebu i Splitu od 29. svibnja do 3. lipnja

U ovogodišnjem svojevrsnom 'The Best Of' izdanju, u šest festivalskih dana, gostovat će pisci koji su u proteklom desetljeću obilježili europsku kratku priču, među kojima je dobitnik Bookerove nagrade James Kelman (Velika Britanija), Yiyun Li (USA/Kina), Olga Tokarczuk (Poljska), Julia Franck (Njemačka), Arnon Grunberg (Nizozemska), Etgar

Keret (Izrael), Frode Grytten (Norveška), Andrej Blatnik (Slovenija). Tu su i domaći majstori pisane riječi poput Zorana Ferića, Senka Karuze, Roberta Perišića, Borisa Dežulovića, Maje Hrgović, Tanje Mravak, Zorana Malkoča i drugi, priopćeno je iz Književnog kluba Booksa.

Programska osobitost i želja ovog festivala jest ta da se u Hrvatsku dovedu najznačajnija imena suvremene europske književne scene i tako napravi manifestacija koja bi se živošću i neposrednošću, ali i ozbiljnošću i atraktivnošću pretvorila u središnji književni događaj u Hrvatskoj, kazao je organizator manifestacije Roman Simić Bodrožić.

Čitanja, druženja, okrugli stolovi, predstavljanja i razgovori održavat će se u zagrebačkoj Booksi, Močvari, Studenskom centru, Profil Megastoreu te Filozofskom fakultetu, a za splitski dio programa zaduženi su Gradska knjižnica, Klub Ghetto i Klub Quasimodo.

Neformalno otvaranje ovogodišnjeg Festivala održat će se u nedjelju, 29. svibnja, u Ateljeima Žitnjak.