'NOĆ NA ZEMLJI'

Motovun Film Festival donosi skrivenu projekciju američkog klasika

11.07.2017 u 10:46

Bionic
Reading

Program zagrijavanja za 20. Motovun Film Festival, Skrivene projekcije, lagano ulaze u svoj filmski finiš prikazivanjem na tajnoj lokaciji još jednog klasika generacija, filma 'Noć na zemlji' Jima Jarmuscha, redatelja kojeg se obično uzima za utemeljitelja pokreta američkog nezavisnog filma

'Noć na zemlji', omnibus sastavljen od pet priča, pet taksista i njihovih pet mušterija u pet gradova diljem svijeta, počinje u Los Angelesu zalaskom i završava izlaskom sunca u Helsinkiju uz nezaboravne, istovremeno smiješne i ironične scene s velikim glumcima poput Winone Ryder, Gene Rowlands ili Roberta Benignia.

Sedam filmova Jima Jarmuscha nominirano je za Zlatnu palmu u Cannesu. Osvojio je veliku nagradu žirija za 'Slomljeno cvijeće' te nagradu za najbolji kratkometražni film 'Kava i cigarete'. Zbog svojeg oporog minimalističkog stila u kojem prikazuje realističan život te izbjegavanja rada u uvjetima Hollywooda nikada nije stekao veća priznanja.

Svi koji se prijave na newsletter Motovun Film Festivala povjerljivu informaciju o mjestu projekcije dobivaju u svoj elektronski sandučić 24 sata prije početka filma.

Sljedeći i posljednji u nizu klasika 'Let iznad kukavičjeg gnijezda' zakazan je za 13. srpnja. Ulaz na sve projekcije je slobodan.