'PROJEKT LN 360°'

Mladi umjetnici bude domaće tržište umjetnina

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.03.2017 15:12
  • Objavljeno 23.04.2012 u 11:10
Stjepan Šandrk - Martina s bulldogom

Stjepan Šandrk - Martina s bulldogom

Izvor: Promo fotografije / Autor: Projekt LN 360

'Projekt LN 360°', čiji je cilj afirmirati mlade likovne umjetnike u zemlji i svijetu te probuditi uspavano tržište umjetnina u Hrvatskoj, zagrebačkoj će se publici predstaviti 26. travnja u 19 sati u Salonu Laval Nugent i Galeriji Futura

U Salonu Laval Nugent (Vodnikova 4) i galeriji Futura (Masarykova 24) bit će predstavljeni radovi dvadeset umjetnika koji su proglašeni najboljima od sedamdesetak pristiglih na natječaj.

Uz radove slikara i kipara, odabrano je i nekoliko radova mladih fotografa, video umjetnika te umjetnika s konceptualnim idejama.

'Projekt je zamišljen kao živo tijelo koje se mijenja, tako da će svake dvije godine biti ponovljen natječaj na kojim će biti izabrana djela novih mladih umjetnika. Njihovi radovi bit će prezentirani na izložbama u zemlji, ali i u mnogim europskim metropolama poput Pariza i Praga. Hrvatska iduće godine ulazi u Europsku uniju, što je veliki izazov, ali i šansa da se prezentira Europi i svijetu kao zemlja kulture i turizma', kazao je Neven Fitnić, voditelj 'Projekta LN 360°' dodavši kako su ih, za sada, podržali Ministarstvo kulture, Ministarstvo vanjskih poslova, Likovna akademija u Zagrebu i Matica Hrvatska, a nadaju se i suradnjii sa srodnim institucijama Europske unije.

Na izložbi svoje će radove predstaviti: Jelena Azinović, Željka Cupek, Alisa Čaber, Biljana Gaurina, Ivona Jurić, Focus Group (Iva Kovač & Elvis Krstulović), Filip Mahmudčehajić, Miron Milić, Damian Nenadić, Ivana Ožetski, Marina Paulenka, Petar Popijač, Boris Stapić, Stjepan Šandrk, Valentina Šuljić, Gorana Težak, Nikola Vrljić, Nebojša Vuković, Anabel Zanze i Martina Zelenika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi