EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Mirjana Karanović i Ivo Gregurević snimali 23 noći

09.02.2015 u 13:27

  • +9

Sa snimanja filma Kosac

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Film 'Kosac' redatelja Zvonimira Jurića snimao se u jesen 2013. godine u okolici Zagreba. Zbog radnje filma koja se odvija u jednoj noći, snimanje 'Kosca' je bilo posebno zahtjevno, od ukupnog broja snimajućih dana 23 su bile noći tako da je ekipa filma, zajedno sa glavnim glumcima Mirjanom Karavnović i Ivom Gregurevićem, na gotovo mjesec dana zamijenila noć i dan.

Iznimno suptilnom mozaičnom strukturom 'Kosac' predstavlja tri priče koje se događaju u jednoj noći u izoliranom hrvatskom selu i međusobno su povezane postupno gradeći realističnu sliku života radnika u poljoprivrednom kombinatu Ive, ali i čitavog kraja, koji je, jednako kao Ivo, ostao zaustavljen i zarobljen ratom.

'Iznimno važno mi je bilo da je radnja 'Kosca' smještena u noći. Na prvom mjestu iz razloga što atmosferu koju noć stvara smatram posebno važnim elementom filma. S druge strane, smatram da svi mi imamo svoje identitete koji se mijenjaju ovisno o dijelu dana. Noću postajemo na neki način krhkiji, sjenovitiji, poetičniji, možda čak i nježniji. To je razlog zašto je 'Kosac' sniman po noći. Želio sam vidjeti svoje likove na slavonskoj ravnici, na horizontu, po noći', kazao je redatelj Zvonimir Jurić.

Film 'Kosac' u domaću kino distribuciju kreće 19. veljače. U našoj galeriji pogledajte fotografije sa seta koje nam je ustupila filmska ekipa!