I DALJE JE ZA DOGOVOR

Ministrica otkrila tko bi mogao biti v. d. intendant HNK-a

03.09.2013 u 18:10

Bionic
Reading

Ministrica kulture RH Andrea Zlatar u emisiji 'Hrvatska uživo' otkrila je koja dva kandidata imaju potencijala postati v. d. intendanta HNK-a

Dva imena koja će Andrea Zlatar predložiti za v. d. intendanta HNK-a su Svebor Sečak i Sanja Ivić. Zlatar je u emisiji 'Hrvatska uživo' rekla kako Svebor Sečak dolazi iz plesne profesije i ima iskustvo vođenja, a Sanja Ivić je kao sadašnja voditeljica Drame riješila puno problematičnih situacija te je također pogodan kandidat.

Podsjetimo, v. d. intendanta HNK-a traži se već gotovo dvije godine i za to vrijeme raspisana su čak četiri natječaja, koji su zbog političkih, proceduralnih, osobnih i inih razloga poništeni. Za to vrijeme nije postignut dogovor između Grada Zagreba i Ministarstva kulture oko zajedničkog kandidata za intendanta, a sada i za v. d. intendanta HNK-a.

Andrea Zlatar dodala je kako je i dalje spremna sjesti za stol s Gradom Zagrebom i probati postići dogovor, a pozvala je sve koji imaju program i viziju iz reda umjetnika kako voditi HNK neka se slobodno jave na natječaj.