SURADNJA CRKVE I MINISTARSTVA

Ministrica kulture i kardinal Bozanić pripremaju otvaranje Riznice zagrebačke katedrale za javnost

17.01.2019 u 11:40

Bionic
Reading

Na stranicama Ministarstva kulture objavljeno je kak ose ministrica Nina Obuljen Koržinek u srijedu sastala sa zagrebačkim nadbiskupom Josipom Bozanićem u Nadbiskupskom dvoru, a tema njihova razgovora bilo je otvaranje

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sastali su se u Nadbiskupskom dvoru u srijedu, 16. siječnja 2019. godine, kako bi razgovarali o projektu koji bi omogućio otvaranje Riznice zagrebačke katedrale za javnost.

Na sastanku razmotrili su pitanja vezana uz projekt uređenja prostora kojim bi se Riznica zagrebačke katedrale otvorila za javnost te su izrazili želju za još snažnijom povezanosti Nadbiskupije i Ministarstva pri pokretanju novih inicijativa na području kulture. Susretu su prisustvovali i državni tajnik Ministarstva kulture Ivica Poljičak, pomoćnik ministrice kulture Davor Trupković, zagrebački pomoćni biskupi Ivan Šaško i Mijo Gorski, preč. Tomislav Subotičanec, moderator Nadbiskupskog duhovnog stola te preč. Nedjeljko Pintarić, direktor Riznice zagrebačke katedrale i Muzeja bl. Alojzija Stepinca, dodaje se u priopćenju.