JAVNI POZIV

Ministarstvo raspisalo natječaj za otkup knjiga

16.02.2015 u 14:23

Bionic
Reading

Ministarstvo kulture na temelju članka 9. Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi te članaka 2. i 3. Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za otkup knjiga i časopisa za narodne knjižnice u 2015.

Otkupljivat će se izdanja samo domaćih nakladnika koji se pridržavaju Sporazuma o jedinstvenoj cijeni knjige, objavljena 2014. i 2015, i to djela suvremene domaće književnosti, djela publicistike, djela od temeljne vrijednosti za nacionalnu kulturu, znanost i umjetnost te prijevodi suvremene svjetske književnosti, znanosti i umjetnosti.

Neće se otkupljivati udžbenici, priručnici, ponovljena i komercijalna izdanja te knjige u digitalnom tisku, kao i izdanja nakladnika koji nisu dostavili obvezne primjerke Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Ministarstvo kulture otkupljivat će pojedinačne brojeve časopisa domaćih izdavača iz područja kulture, društveno-humanističkih područja i časopisa čije je objavljivanje Ministarstvo kulture sufinanciralo u tekućoj godini. Neće se otkupljivati časopisi koji su na dan prijave na ovaj javni poziv stariji od četiri mjeseca.

Tko sve može koristiti potpore Ministarstva kulture, na koji način i do kada se prijaviti te Završne odredbe natječaja za otkup knjiga, potražite na stranicama Ministarstva kulture