15 TISUĆA KUNA

Ministarstvo kulture stipendirat će deset hrvatskih romanopisaca

  • Autor: G.D.
  • Zadnja izmjena 25.05.2012 15:45
  • Objavljeno 25.05.2012 u 13:19
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ministarstvo kulture objavilo je javni poziv za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području romanesknog stvaralaštva u 2011. godini. Dodjeljuje se deset stimulacija od 15 tisuća kuna po romanu, a taj iznos dobiva autor/ica izabranog djela

Čini se da je inicijativa Pravo na profesiju, koju je prošle godine pokrenuo pisac i književni kritičar Robert Perišić, urodila određenim plodom. Naime, jedna od ideja koju je Perišić predstavio bila je nagrađivanje literarno najvrednijih književnih djela godina, a baš takav potez je ovih dana povuklo Ministarstvo kulture koje vodi Andrea Zlatar-Violić.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavilo je javni poziv za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području romanesknog stvaralaštva za 2011. godinu. Dodjeljuje se deset stimulacija koja se sastoji od novčanog iznosa od 15 tisuća kuna po romanu koji se dodjeljuje autoru odabranog romana.

Prijavljene romane ocijenit će posebno formirano Stručno povjerenstvo za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području romanesknog stvaralaštva za 2011. godinu, a u njega su imenovani Ljiljana Avirović, Katarina Luketić i Slaven Jurić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi