do 2020.

Ministarstvo kulture potpisalo Program kulturne suradnje s Češkom

  • Autor: T.Ba/Hina
  • Zadnja izmjena 14.07.2017 10:12
  • Objavljeno 14.07.2017 u 10:09
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatsko i Ministarstvo kulture Češke Republike 13. srpnja su u Zagrebu potpisali Program kulturne suradnje 2017. - 2020., koji obuhvaća suradnju između ustanova i udruga u području kulture i umjetnosti, opere, baleta, plesa i kazališta, kao i suradnju između glazbenih i koncertnih ustanova, galerija i muzeja, izdavaštva te zajedničko sudjelovanje na umjetničkim festivalima i međunarodnim susretima

Hrvatsko Ministarstvo kulture, gdje je Program i potpisan, priopćilo je kako su Program kulturne suradnje potpisali hrvatska ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i veleposlanik Češke Republike u RH Vladimír Zavázal.

U pratnji veleposlanika potpisivanju je prisustvovao prvi tajnik i zamjenik šefa Misije Miroslav Kolatek, a uz ministricu kulture državni tajnik Krešimir Partl i pomoćnica ministrice Iva Hraste Sočo. Potpisivanju je nazočio i Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu.

Program obuhvaća suradnju između ustanova i udruga u području kulture i umjetnosti, opere, baleta, plesa i kazališta, kao i suradnju između glazbenih i koncertnih ustanova. Programom će se poticati i izravna suradnja između galerija i muzeja te međusobno sudjelovanje na umjetničkim festivalima i međunarodnim susretima, a podupirat će se i suradnja između izdavačkih kuća te knjižnica, stoji u priopćenju.

Program je, napominje se, potpisan na temelju Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Češke Republike o kulturnoj, prosvjetnoj i znanstvenoj suradnji od 6. lipnja 2001. godine.

Ministrica Obuljen Koržinek na sastanku je istaknula i suradnju u području zaštite i očuvanja kulturnoga i povijesnog naslijeđa češke nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 1

Prikaži sve
  • shkorvonchok

    01.08.2017 23:22

    1. Ako hrvatsku stranu predstavlja ministrica kulture, zar nije s druge strane trebao biti češki ministar kulture? 2. Hrvatska ministrica kulture, kao i druga strana, zauzela se za očuvanje češke manjine u Hrvatskoj. A što je s hrvatskom manjinom u Češkoj, najnesretnijim Hrvatima izvan domovine, ...

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi