194 NASLOVA

Ministarstvo kulture objavilo rezultate drugog kruga Javnog poziva za otkup knjiga

04.08.2020 u 11:46

Bionic
Reading

Ministarstvo kulture i medija objavilo je rezultate drugog kruga Javnog poziva za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2020., u sklopu kojega je za otkup 194 naslova od 70 nakladnika za narodne knjižnice izdvojeno preko 3,2 milijuna kuna.

Javni poziv raspisan je 20. ožujka i ostaje otvoren do 9. studenoga 2020. godine, a prijave će se razmatrati kontinuirano.

Kako se ističe u priopćenju Ministarstva kulture, provedba drugog kruga otkupa knjiga za narodne knjižnice, kao i prvoga u još većoj mjeri, obilježena je epidemijom covida-19 koja je uzrokovala velike zastoje u redovnom radu i knjižnica i nakladnika, ali i knjižara i svih drugih dionika u lancu knjige i čitavom kulturnom i javnom životu.

Nastojanjem da održi redovan ritam otkupa knjiga za narodne knjižnice kao i ranijih godina Ministarstvo kulture i medija također pridonosi i pomaže ponajprije književno-nakladničkom sektoru, ali i održavanju kulturnog života u svim krajevima Hrvatske, ističu iz Ministarstva.

Kulturno vijeće za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost i Stručno povjerenstvo za dječju knjigu razmotrili su 573 novopristigle prijave te od toga predložili ministrici za otkup 26.536 primjeraka 194 naslova 70 nakladnika u ukupnom iznosu od 3.227.927,60 kuna za narodne knjižnice u cijeloj Hrvatskoj.

Ovdje možete pogledati koji su programi odbijeni.