NOVI UREDNIK VIJENCA

Matica hrvatska smijenila Andriju Tunjića

  • Autor: M.P.
  • Zadnja izmjena 23.10.2009 16:19
  • Objavljeno 23.10.2009 u 15:57
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Glavni odbor Matice hrvatske razriješio je Andriju Tunjića dužnosti glavnog urednika časopisa Vijenac, a na njegovo mjesto imenovan je Luka Šeput, dosadašnji urednik-redaktor u tom listu

NAGRADNA IGRA

Matica čitateljima Vijenca dijeli po deset knjiga iz edicije Stoljeća hrvatske književnosti. Podsjetimo, uredništvo Stoljeća je smijenjeno zbog propusta u knjigama te edicije.

Luka Šeput predložio je uređivačku politiku kojom stavlja naglaske na afirmiranje kulturnih dostignuća iz cijele Hrvatske, na suvremenu književnost i druge grane umjetnosti te analizu društvenih procesa na znanstvenim i stručnim načelima, priopćila je Matica. Šeput je rođen 1980, diplomirao je kroatistiku i komparativnu književnost, a u zvanju je asistenta na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Matica je nedavno smijenila glavnog i dvoje izvršnih urednika edicije Stoljeća hrvatske književnosti, što je obrazloženo uređivačkim propustima. Na sjednici 23. listopada imenovali su provedbeno povjerenstvo Stoljeća koje čine akademici Ante Stamać, Stjepan Damjanović i Tonko Maroević, koji bi trebali osigurati uvjete za što skoriji nastavak objavljivanja edicije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi