PODRUČJE BEZ SIGNALA

Matanić radi TV seriju prema Perišićevu romanu

10.04.2017 u 13:54

Bionic
Reading

Riječ je o šestodijelnoj seriji prema istoimenom romanu Roberta Perišića koju će režirati Dalibor Matanić, producentica je Ankica Jurić Tilić dok su scenaristi Milan F. Živković i Hana Jušić, javlja HAVC

'Područje bez signala' priča je o dvojici Zagrepčana koji s nimalo dobrim namjerama dolaze u bivši industrijski gradić pun obeshrabrenih i depresivnih stanovnika te ga uspijevaju oživjeti i donijeti nadu. Scenarij je pun neočekivanih obrata, zanimljivih likova, emocija i humora, stoji u najavi HAVC-a.

Tim produkcijske kuće Kinorama razvija seriju već godinu dana i kani ju proizvesti 2018. godine u koprodukciji s još dvije europske zemlje. Redatelj televizijske serije bit će Dalibor Matanić, dok su za adaptaciju scenarija zaduženi nagrađivana redateljica i scenaristica filmova o Koku Hana Jušić i nekadašnji savjetnik za medije u Ministarstvu kulture Milan F. Živković.

TV serija 'Područje bez signala' (The Last Socialist Artefact) odabrana je i za prestižni televizijski koprodukcijski forum Series Mania koji se održava sredinom travnja u Parizu. 

Od 312 prijavljenih projekata, izbornici foruma odabrali su 16 obećavajućih naslova iz Francuske, Velike Britanije, Nizozemske, Italije, Austrije, Njemačke, Švedske, Belgije, Izraela, Španjolske, Norveške i Hrvatske. Producenti odabranih TV serija u razvoju imat će se priliku predstaviti televizijskim profesionalcima - kupcima, urednicima, potencijalnim partnerima - kojih je ove godine registrirano više od 500. Series Mania televizijski je festival čije je ovogodišnje izdanje osmo po redu. Održava se u Forum des Images, a prošle godine ugostio je 1300 profesionalaca i 40 tisuća gledatelja.