INTERLIBER

Marina Fiorato predstavila novi roman

11.11.2010 u 09:43

Bionic
Reading

Autorica svjetskog bestselera 'Puhač stakla s Murana' predstavila je zagrebačkoj publici svoj novi hit, 'Gospa od badema', na 33. po redu Interliberu

'Gospa od badema', novi bestseler u izdanju Profila, priča je o ljubavi i umjetnosti, roman koji oživljava strasti i žudnje, najmračnije i najdivnije stranice povijesti renesansne Italije. Nakon što postane udovicom, glavna junakinja romana, plemkinja Simonetta di Saronno, mora započeti ispočetka, iscijeliti samu sebe i graditi nove ljubavne i prijateljske odnose.

'Drago mi je da 'Gospu od badema' imam priliku predstaviti upravo u Zagrebu, koji ću sutra moći bolje upoznati i sigurna sam da ću naći i nadahnuće za radnju i junake svojih idućih romana', istaknula je na predstavljanju autorica Marina Fiorato.

Fiorato je svojim romanom 'Puhač stakla s Murana' zadivila mnoge koji vole raskošne, romantične i elegantne fabule, a slično je djelo i 'Gospa od badema'.

Spisateljica Marina Fiorato rođena je u Manchesteru, a odrasla u Yorkshire Dalesu. Diplomirala je povijest na Oxfordu te na Sveučilištu Venecije, gdje je usavršila proučavanje Shakespeareovih drama kao povijesnih izvora. Nakon završetka studija radila je kao ilustratorica, glumica i filmska kritičarka.