NEKI NOVI IZAZOVI

Mani Gotovac o tuzi, oproštaju i novoj knjizi koju piše

18.09.2016 u 15:27

Bionic
Reading

Nakon što se ove godine oprostila od Dubrovačkih ljetnih igara na kojima je dvije vršila dužnost pomoćnice intendanta za dramski i popratni program, teatrologinja i spisateljica Mani Gotovac posvetila se pisanju svoje nove knjige, a o čemu govori i kako će se zvati, otkrila je na svom Facebook profilu

Kad je Mani Gotovac u pitanju iznenađenja nikad dosta. Jedno od njih će zasiguno biti i njezina nova knjiga kad ugleda svjetlo dana. A o čemu će u njoj biti govora, 76-godišnja teatroploginja i spisateljica otkrila je prijateljima na društvenim mrežama.

'Tuga je unutarnja bol, upala duše. Nema tu više energije, ljutnje i naglih ispada. TUGA - tako će se zvati moj novi roman kojeg upravo pišem', kaže Mani. Ovo ljeto za nju je bilo u znaku Dubrovačkih ljetnih igara na kojima je krajem kolovoza predstavila i svoj mali kazališni projekt  'Sedam stranica iz romana Sto godina samoće G. G. Márqueza'  s Bojanom Gregorić Vejzović, Milkom Podrug Kokotović te Rankom Zidarićem u glavnim ulogama.

'Ne plačem zato što su Igre i Dubrovnik za mene došli do kraja. Radujem se zato što se ovo ljeto dogodilo. Rastajem se. Mirna. Posve mirna', kaže Mani. Ljubav, kazalište i obitelj uvijek su u fokusu njezinog pisanja, a tako je bilo i u njezinoj posljednjoj knjizi 'Snebivaš me' izdanoj u prosincu prošle godine.

'Knjige koje sam napisala su moje razotkrivanje. Nisam mislila na čitatelje. Ne mislim ni danas. Htjela sam prodrijeti do nekih svojih unutarnjih istina. Bila je neka strast u meni. Ima i izmišljenih trenutaka kako bi se još jače izvukla bit stvari. To je bio nagon', zaključila je nedavno Mani.