NAJPOVOLJNIJE NA INTERLIBERU

Mandić za 29, Nesbo za 70 kuna

13.11.2013 u 13:41

Bionic
Reading

Svaki Interliber prilika je za šoping s obzirom na to da se nude ponekad spektakularni popusti na starija izdanja, a većina novijih sa 10 do 20 posto popusta. Kako biste se snašli u prašumi knjiga na Zagrebačkom velesajmu, nudimo vam par putokaza kada je riječ o najzanimljivijim sniženjima 36. Interlibera

Za ljubitelje knjiga i čitanja, Interliber je – unatoč svim kritikama – neizbježan i omiljen događaj, ekvivalent avanture u tvornici čokolade Willyja Wonke, koju su doživjeli Charlie i ekipa u dječjem klasiku Roalda Dahla. Između štandova 240 nakladnika lako se izgubitis obzirom na to da ovih dana u paviljonima 5. i 6. Zagrebačkog velesajma bude na tisuće naslova, od kojih su neki značajno sniženih cijena te pristupačni i u ovo krizno vrijeme.

Naravno, odmah treba napomenuti kako kršćanske nakladničke kuće poput Verbuma nude razne knjižice po simboličnim cijenama od pet i 10 kuna, pa se i ove godine može uživati u memoarima par časnih sestara koje su Isusu Kristu intenzivno upućivale molitve. No za one blasfemičnih tendencija zanimljivija će biti knjiga Igora Mandića 'Zbogom, dragi Krleža', koja se na Profilovu štandu može naći za 29 kuna. U ovom publicističkom djelu Mandić se obračunava s nekadašnjim uzorom, pritom ne izgubivši ni trunku poštovanja prema Krležinu književnom djelu, a zahvaljujući Interliberu, jeftinije je 70 kuna od uobičajene cijene. Profil nudi i niz drugih svojih knjiga po povoljnoj cijeni od 39 kuna, a 'Basne o komunizmu' Slavenke Drakulić stoje samo 29 kuna.

Povoljno se može kupiti i memoarska proza Mani Gotovac 'Fališ mi' koja se na sajmu prodaje za 49 kuna, a nagrađivani roman akademika Pavla Pavličića 'Muzej revolucije' košta 70 kuna. Na štandu Algoritma se pak mogu povoljno uloviti književni klasici, poput sabranih djela Williama Shakespearea i Jamesa Joycea za 96 kuna, a ljubitelji filma i filmske povijesti bit će sretni ako nalete na primjerak edicije 'Masters of Cinema' posvećen Pedru Almodovaru za 60 kuna.


Mozaik knjiga nudi ekonomsku uspješnicu dueta Slater-Lovett pod naslovom 'Kako svatku tvrtku izvući iz krize' za 50 kuna, što se u gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj čini kao dobra cijena za recepte koji će vas spasiti od bankrota. Nova knjiga Sue Townsend 'Žena koja je legla u krevet na godinu dana', autorice legendarnog Adriana Molea, može se naći za 80 kuna kod Mozaika, s time da je inače u knjižarama 99 kuna pa je riječ o jednom od manjih popusta.

Ljubitelji nordijskog krimića bit će oduševljeni informacijom da se romani Joa Nesboa mogu na Interliberu dobiti za male novce. Primjerice, hit-triler 'Spasitelj' na sajmu knjiga dođe 70 kuna, a inače u maloprodaji 129 kuna. VBZ pak nudi i popuste do 80 posto na stare naslove, a novi su 20 posto jeftiniji, pa tako i novi roman Vedrane Rudan 'Amaruši', koji inače u knjižarama stoji 99 kuna.

Sandorf prodaje na Interliberu svoju nagrađivanu i luksuznu 'Povijest gej i lezbijskog života' za samo 150 kuna, a novi roman Miljenka Jergovića 'Rod' u izdanju Frakture može se kupiti za 200 kuna, što je dobra cijena za raskošno opremljenu i uređenu knjigu koju neki već nazivaju autorovim magnum opusom.

Teško je pobrojati sve popuste Interlibera, jer ih ima na sve strane i na svakom pojedinom štandu, pa se zainteresiranima preporučuje da se do 17. studenoga pokrenu do Zagrebačkog velesajma i sami otkriju naslove koje sljedećih dana mogu povoljno nabaviti. Ako nekome slučajno nijedna knjiga ne bude privlačna, može si barem povoljnu kupiti šećernu vatu za 10 kuna, čija tradicionalna prodaja između paviljona 5. i 6. predstavlja neizostavan dio atmosfere Interlibera.