'SVEMIRSKI KAMP'

Mali dizajneri napravili plakat za film koji otvara ovogodišnji festival KinoKino

08.02.2018 u 11:57

Bionic
Reading

Djeca od 7 do 14 godina, polaznici radionice dizajneri iz Šesnić&Turković izradili su plakat za film kojim se otvara ovogodišnje, treće izdanje međunarodnog filmskog festivala za djecu KinoKino. U pitanju je švedska znanstveno-fantastična komedija 'Svemirski kamp' koja se prikazuje 14. veljače u 19 sati u zagrebačkom kinu Europa

Djeca uzrasta od sedam do 14 godina sudjelovali su u dvodnevnoj radionici 'Dizajniramo filmski plakat', koju je vodila Andrea Sužnjević iz nagrađivanog studija  u suradnji s nagrađivanim Šešnić&Turković. Cilj je bio izraditi plakat za film kojim će se otvoriti 3. izdanje dječjeg filmskog festivala KinoKino, švedsku komediju 'Svemirski kamp'.

'Iako smo znali da su nam polaznici radionice motivirani, a čuli smo i da lijepo crtaju, zbog čega u njihov konačan produkt uopće nismo ni sumnjali, ipak nismo mogli pretpostaviti koliko će pažnje posvetiti svakom kadru. Mladi polaznici skicirali su tako pismo špice, telopa, uočavali repeticije boja u gotovo svakom kadru, zapisivali motive. Svoje zabilješke kasnije su vizualizirali unutar slova i na taj je način svako dijete dobilo jednak opseg posla i identičnu vidljivost na plakatu. Nakon brojnih skica i varijanti odlučili smo se za finalni crtež koji smo zajedno digitalizirali, a plakat je počeo poprimati izgled mikro izložbe nadarenih polaznika čiji radovi savršeno funkcioniraju kao cjelina', rekla je Sužnjević.

Film 'Svemirski kamp' 14. veljače u 19 sati otvara KinoKino, gdje će imati svoju premijeru. Glavna junakinja je djevojčica Puttan koju prezaposleni roditelji umjesto ispred ljetnog kampa slučajno ostave ispred reciklažnog dvorišta, gdje postaje dijelom tajnog projekta lansiranja u svemir. Švedski kino-hit prikazuje se i 16. veljače u 11 i 30 sati.

KinoKino Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Sanja Bistričić

Festival KinoKino traje do 18. veljače i osim 'Svemirskog kampa' u natjecateljskom programu nudi osam svjetskih dugometražnih filmova. Među njima su ciparski 'Dječak na mostu', njemački 'Oči u oči', norveški 'Oskarova Amerika' i kolumbijski 'Koza nesrećonoša'. Filmove u utrci za festivalsku nagradu ocjenjivat će profesionalni i dječji žiri, od čega profesionalni čine glumioca glumci Daria Lorenci Flatz i Moamer Kasumović te animator i ilustrator Zdenko Bašić, a dječji petero zagrebačkih osnovnoškolaca: Alex Rakoš, Anouk Kivađ, Armando Luque Akrap, Mia Mišković i Antonia Kurtović.