1. SRPNJA

Ljeto u MSU: Rambo Amadeus

26.06.2017 u 17:23

Bionic
Reading

Krovna terasa MSU-a, subota, 1. 7. 2017. u 21 sat

Rambo Amadeus, osebujni srpsko-crnogorski glazbenik, autor i performer, samoprozvani poeta i medijski manipulator, u subotu, 1.7.2017., u sklopu multimedijskog programa Ljeto u MSU, održat će koncert na krovu zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti. Poznat po kritici društvene situacije područja bivše Jugoslavije, njegovi satirični tekstovi ismijavaju apsurde lokalne politike i ljudske prirode. Autor je termina turbofolk te jedan od najžešćih kritičara toga pravca. Mješavina glazbenih stilova kao što su jazz, rock, hip-hop i u novije vrijeme drum and bass-a, u kombinaciji sa samosvjesnim humorom punim ironije, rezultiraju pravom glazbeno-zabavnom poslasticom. Kad sve to još smjestimo u jedinstveni prostor i ambijent krova MSU-a, dobra zabava je zajamčena!

Prije početka koncerta publika će prisustvovati nenametljivom recitalu poglavlja 'Fetiški karakter robe i njegova tajna' iz 'Kapitala' Karla Marxa, kojeg će umjetnik Antonio Grgić čitati jednom stolu i stolici iz fundusa Zbirki MSU-a. Referirajući se na mehanizme pridavanja vrijednosti robi, autor preispituje vrijednost predmeta iz muzejskih zbirki, kako umjetničku tako i ekonomsku te društvenu.

Uz koncert dobivate i filmsku projekciju iz ciklusa Best of Metropolis u dvorani Gorgona u dva termina (18 i 20 sati). Ove subote to je hrvatski ljubavni omnibus 'Zbog tebe'  redatelja Anđela Jurkasa, u kojem glavne uloge imaju Leona Paraminski, Nataša Janjić i Jelena Perčin. Sedam međusobno povezanih priča o ljubavi, prijateljstvu, osjećajima, oružju, Balkanu, gluposti i ljudima uhvaćenima u momentu, povezani s dobrim i krivim odlukama, čiji se životi spletom okolnosti povezuju u  jednom tjednu njihovih života.

Usput u MSU galeriji pogledajte izložbu o Pankrtima 'N'č se ne premakne“ koja traje još samo do kraja ovog tjedna. Izložba fotografija legendarne slovenske punk grupe Pankrti, koju je pripremila galerija Photon iz Ljubljane, predstavlja izbor fotografskog materijala autora Vojka Flegara, Janeza Bogataja i Tone Stojka. Autori Siniša Lopojda, Tomaž Skale, Božidar Dolenc, Dragan Arrigler, Stanislav Milojković, Željko Jelenski i drugi, također su pridonijeli djelu izložbe svojim djelima

Ulaznice možete kupiti putem sustava EVENTIM te na recepciji MSU-a od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati i subotom od 11 do 20 sati. Cijena ulaznice je 85 kuna.

Požurite jer je broj ulaznica za koncerte ograničen!

Napomena: u slučaju kiše koncerti će se održati na platou MSU-a, kod tobogana.

  • Urednik programa: Branko Kostelnik, autor koncepta Ljeto u MSU, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU-a
  • Izbor filmova Best of Metropolis: Zlatko Vidačković
  • Kustosica performansa: Ana Škegro