IZDAVAČ TVRDI

Lažu da je Nives Celzijus primila Kiklopa

11.09.2013 u 19:11

Bionic
Reading

Iako je iz udruge Sa(n)jam knjige u Istri stiglo priopćenje da je Nives Zeljković Celzijus, sukladno odluci suda primila Kiklopa, iz njene izdavačke kuće stižu drugačije vijesti

Iz udruge Sa(n)jam knjige u Istri medije danas su medije obavijestili da je skulptura 'Kiklopa', sukladno odluci suda, stigla u ruke Nives Celzijus.

'Obavještavamo javnost da je slijedom oduke suda gospođi Nives Zeljković putem pošte isporučena/uručena statua Kiklopa. O sadržaju i ispravnosti pošiljke prethodno je sačinjen dokumentirani zapisnik.', stoji u priopćenju udruge Sa(n)jam knjige u Istri uz zaključak kako je udruga Sa(n)jam knjige tim činom u cjelini izvršila obvezu proizašlu iz sudske presude.

No ubrzo nakon obavijesti udruge Sa(n)jam knjige u Istri, u medije je stiglo očitovanje Nives Celzijus i njezine izdavačke kuće Premier media d.o.o o, kako navode, lažnom priopćenju Sajma knjiga u Puli.

U priopćenju stoji sljedeće: 'Žalosti nas što se ponovno moramo očitovati doslovno na laži i manipulacije gospođe Magdalene Vodopije direktorice Sajma knjiga u Puli koja je danas medijima odaslala lažno priopćenje. Moramo ovdje istaknuti da smo već navikli na podvale i samovoljno tumačenje zakona i propisa dotične, no međutim, ovo današnje priopćenje prevršilo je mjeru kako dobrih poslovnih običaja tako i poštovanje zakona Republike Hrvatske.

Sajmu knjiga u Puli jasno je presudom propisano kako i na koji način moraju autorici Nives Zeljković i njezinoj izdavačkoj kući dodijeliti nagradu Kiklop – statuu i pripadajuću diplomu. To znači da agencija Ipsos puls na javnoj dodjeli treba proglasiti Nives dobitnicom Kiklopa, a Sajam knjiga na svojoj svečanosti dodjele nagrada mora uručiti Kiklopa za Hit 2008. godine. Upravo je tako opisano i tijekom samog postupka, a Županijski sud je tako ustvrdio u svojoj presudi temeljem čl.1133 Zakona o obaveznim odnosima.

Nives Celzijus nije zaprimila Kiklopa niti ikakvu pošiljku/dokument od strane Sajma knjiga u Puli. Isto tako, izdavačka kuća Premier Media nije zaprimila ništa od navedenog.

Apeliramo na medije i javnost da je ovo još jedan pokušaj manipulacije strane koja je izgubila sudski postupak, a ujedno i skrećemo pažnju nadležnim institucijama da dotični i dalje ne žele izvršiti pravomoćnu sudsku presudu o čemu će naš odvjetnik Srđan Simić izvijestiti Županijski sud u Puli koji je navedenu presudu i donio te zatražiti kaznenu i materijalnu odgovornost kako Magdalene Vodopije kao odgovorne osobe tako i Sajma knjiga kao pravne osobe.

Dodatna je laž kako se gospođa Vodopija ni na koji način dosad nije očitovala o Nives Celzijus i sudskoj odluci da joj mora dodijeliti Kiklopa.