CIJENJENA GLUMICA

Laura Dern kandidatkinja za predsjednicu Američke filmske akademije

02.05.2017 u 14:20

Bionic
Reading

Pedestogodišnja američka glumica kandidirat će se za mjesto predsjednice Američke filmske akademije na čijem je čelu trenutno Cheryl Boone Isaacs, kojoj mandat ističe u srpnju ove godine

Članovi odbora Američke filmske akademije (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) uskoro će birati svog novog predsjednika, a kako piše američki Variety, jedno od imena koje se učestalo spominje jest ono poznate glumice Laure Dern.

Naime, četverogodišnji mandat trenutne predsjednice Akademije Cheryl Boone Isaacs ističe u srpnju ove godine. Boone Isaacs bila je prva žena na toj poziciji u posljednjih 30 godina i prva osoba afroameričkog podrijetla na čelu Akademije.

Američki mediji pišu kako je 50-godišnja Dern itekako zainteresirana za poziciju predsjednice, s obzirom na to da je prošle godine stala na čelo Upravnog odbora Akademije. Glumica koju smo nedavno gledali u HBO-ovoj seriji 'Male laži', dolazi iz ugledne filmske obitelji, roditelji su joj poznati holivudski glumci vrlo cijenjeni u Američkoj filmskoj akademiji, Bruce Dern i Diane Ladd. Ako pobijedi, bit će četvrta žena u povijesti koja je obnašala tu funkciju nakon Isaacs, Bette Davis i Fay Kanin.

Mnogi su uspješni američki glumci tijekom godina bili članovi Akademije, poput Gregoryja Pecka i Karla Maldena i već spomenute Bette Davis. Laura Dern glumica je koju jako vole i cijene u filmskoj industriji, no nije naodmet spomenuti kako je vrlo bliska s direktoricom Akademije Dawn Hudson koja ju je nagovorila da se kandidira za mjesto predsjednice.