NAPOKON GOTOVO

Zbog neviđenog gafa na Oscarima pala i dva otkaza

03.03.2017 u 12:40

Bionic
Reading

Nakon poduže detaljne istrage, predsjednica Akademije Cheryl Boone Issacs uručila je otkaze Brianu Cullinanu i Marthi Ruiz iz tvrtke PricewaterhouseCoopersa zbog pogreške koja se dogodila na ovogodišnjoj dodjeli Oscar. Zbog opčinjenosti Cullinana glumicom Emmom Stone, zamijenjene su koverte, te su Faye Dunaway i Warren Beatty pročitali ime krivog dobitnika u kategoriji najbolji film

Nove fotografije, snimljene iza pozornice na dodjeli ovogodišnjih nagrada Oscar, pokazuju kako je Brian Cullinan, osoba zadužena da prezenterima prije izlaska na pozornicu da kovertu s pobjednikom u određenoj kategoriji, toliko opčinjen Emmom Stone, da niti ne primjećuje Warrena Beattyja, kojem mora predati kovertu za najbolji film.

  • +26
Oscar 2017. Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Djelatnik PricewaterhouseCoopersa, tvrtke koja je već 80 godina glavna i odgovorna za zbrajanje glasova za Oscare, na fotografiji gleda pozorno u monitor na kojem se prikazuje govor zahvale Emme Stone za najbolju žensku ulogu, dok u ruci drži nekoliko koverti i mobitel. Svi ostali u prostoriji gledaju prema Warrenu Beattyju, koji je u tom trenutku čestitao Caseyju Afflecku na osvojenom Oscaru.

Fotografija koju je snimio Brian Cullinan i objavio na svom Twitter profilu

Nekoliko trenutaka kasnije, Cullinan predaje krivu kovertu Beattyju, a sve ostalo odlazi u povijest. Glumačke legende Warren Beatty i Faye Dunaway proglasuju 'La La Land' najboljim filmom, ekipa filma drži govor, nastaje metež i napokon se doznaje kako je dobitnik zapravo film 'Moonlight'.

Predsjednica Akademije, Cheryl Boone Issacs otkrila je medijima kako je Cullinan tijekom tih trenutaka, nakon što je fotografirao Emmu Stone, istu podijelio na svom Twitter profilu. Fotografija je kasnije izbrisana, no dokazi postoje. Cheryl Boone Issacs otkrila je kako su Cullinan i njegova kolegica Martha Ruiz, glavni i odgovorni za sve što se dogodilo, dobili otkaz te im je zabranjen bilo kakav rad u budućnosti povezan s dodjelom Oscara.

Trenutak kada je 'La La Land' proglašen filmom godine Autor: Youtube

Ono što je nevjerojatno oko ovog slučaja je to da je Cullinanu, kao zaposleniku PricewatersCoopersa, kao i svim ostalim djelatnicima, bilo zabranjeno fotografiranje zvijezda iza pozornice, a kamoli objavljivanje istih na društvenim mrežama.

Stoga se svi čude kako mu je uopće palo na pamet da objavi fotografiju Emme Stone u 21 sat i 5 minuta, kada je dodjela još uvijek trajala, a uz koju je napisao 'Najbolja glumica Emma Stone u backstageu' i uz to stavio hashtag #PwC. Iako je fotografiju izbrisao, u povijesti Googlea ipak postoji da je takvo što objavljeno, iako stranica, kada se na nju klikne, pokazuje da na njoj više ništa ne postoji.