'FASCINACIJE'

Lauba otvara prvu prodajnu izložbu na kojoj nudi radove sedam domaćih umjetnika

10.01.2019 u 09:48

Bionic
Reading

Zagrebačka Lauba - Kuća za ljude i umjetnost 15. siječnja otvara izložbu 'Fascinacije – 7 likovnih stavova' na kojoj će publika imati priliku pogledati odabrane radove iz prodajnog fundusa sedam hrvatskih umjetnika (Seder, Ujević Galetović, Kožul, Jurić, Bakić, Korkut, TARWUK)

Prateći svjetske trendove koji prikazuju pozitivan utjecaj tržišta na suvremenu umjetničku scenu, Lauba se odlučila na izlazak na tržište umjetnina i dogovorila suradnju sa sedam hrvatskih umjetnika u čiju vrijednost i kvalitetu vjeruje i za nju jamči - Đurom Sederom, Marijom Ujević Galetović, Kristianom Kožulom, Dujom Jurićem, Gordanom Bakić, Alemom Korkutom i umjetničkim dvojcem TARWUK, stoji u najavi izložbe.

Koncept izložbe 'Fascinacije – 7 likovnih stavova' usmjeren je na različitosti likovnih pristupa prikazanih umjetnika i karakteristike koje ih čine odvojivima od drugih, najavljuju organizatori.

'Izložba 'Fascinacije' nastoji upozoriti na njihove posebnosti i autentičnosti te raznovrsnosti na kojima počiva njihov likovni jezik, likovni stav – njihova umjetnička 'fascinacija'. Za neke od njih umjetnost znači pomicanje likovnih granica u različitim medijima i traganja za prostornim strukturama, za neke traganje za početnim iskonskim impulsom nečega što je najbliže ljudima, za neke pokušaj da se sačuva trajnost prolaznoga... U svakom slučaju, možemo reći kako su okupljeni radovi nematerijalni nukleusi duha i stava njihovih autora manifestirani kroz umjetnički izraz, namijenjeni izlaganju i interpretaciji drugih. Poslastica za ljubitelje umjetnosti koji će ovaj put moći ne samo razgledati, nego i kupiti izložene radove', navode iz Laube.

'Fascinacije' se otvaraju 15. siječnja u 20 sati i ostaju otvorene do 24. siječnja.