15. travnja

Lauba: Mladi umjetnik Teo Kiš predstavlja se na izložbi 'Dvije strane'

  • Autor: B. R./Hina
  • Zadnja izmjena 15.04.2021 13:42
  • Objavljeno 15.04.2021 u 13:42
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Mladi umjetnik Teo Kiš predstavlja se u zagrebačkoj galeriji Lauba na izložbi "Dvije strane", koja se otvara u četvrtak, 15. travnja

Kako se ističe u najavi, Kiš je svoj doživljaj tradicionalne likovne umjetnosti grubo podijelio na apstrakciju i figuraciju, a zanima ga kako se on sam snalazi unutar te podjele i kako apstrakcija i figuracija zajedno mogu surađivati.

"Olovkom, ugljenom i bojom realizirao je nekoliko radova s apstraktnim elementima koji izlaze iz njega tijekom crtanja, koje onda pak spaja s figurativnim motivima. Sukladno tome, izložbu je nazvao Dvije strane", dodaje se.

Teo Kiš (Zagreb, 1998.) završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu te upisao Akademiju likovnih umjetnosti ( Odjel za grafiku). Imao je dvije samostalne ( Knjižnica Savski Gaj 2018. i Lauba 2020.) i nekoliko skupnih izložbi. Ilustrirao je dvije zbirke pjesama i jednu slikovnicu.

Njegova izložba u Laubi ostaje otvorena do 29. travnja.

U Laubi se do 21. travnja može pogledati i četvrti krug Laubinog ciklusa "Šalji dalje", koji je posvećen radovima mlade umjetnice Petre Pavetić Kranjčec, studentice 2. godine smjera Animirani film i novi mediji na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti.

Pod nazivom "Amorfija" i "Amorfija – fragmenti" okupljene su serije izloženih radova, mekih skulptura, građenih od repetitivnih, linijski istanjenih masa naglašenog volumena, koje stvaraju organske oblike koji bojom i površinom bude asocijacije na dijelove ljudskog tijela.