PRIKUPLJALI SREDSTVA

LADO održao humanitarni koncert za akciju 'Korak u život'

09.03.2024 u 12:34

Bionic
Reading

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske – LADO održao je humanitarni koncert 'Ladov korak za Korak u život' u punoj sportskoj dvorani Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu, kojim su prikupljana sredstva za akciju 'Korak u život', priopćeno je u subotu

Sav prihod od prodanih ulaznica sa sinoćnjeg koncerta Lada, u suradnji s Rotary klubom Zagreb Kaptol, darovan je akciji koja pruža mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi priliku za nastavak fakultetskog obrazovanja, dodaje se.

'Ova inicijativa nije samo humanitarnog karaktera, već je i izraz naše čvrste uvjerenosti u važnost ulaganja u budućnost mladih generacija i stvaranje temelja za njihov uspjeh i prosperitet. Nastavit ćemo im biti podrška i oslonac na putu prema ostvarenju njihovih životnih ciljeva', izjavio je Igor Tambić, predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol, koji provodi akciju od 2008.

Izaslanica predsjednika Vlade Margareta Mađarić rekla je da Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike s posebnom pažnjom pristupa mladima koji izlaze iz skrbi te kroz razne oblike izvaninstitucijskih usluga aktivno radi na poboljšanju uvjeta života i potrebne podrške za njih s ciljem da steknu znanja i praktične vještine koje su im potrebne za samostalan život. 

'Drago nam je da smo upravo humanitarnim plesnim koncertom započeli svoju plesnu sezonu. LADO dugo nije tako rano krenuo s plesnim koncertima, za razliku od vokalno-instrumentalnih koji su karakteristični za početak naše sezone, ali smo Korak u život punim srcem podržali', poručila je Ileana Jurin Bakotić, ravnateljica Ansambla LADO.