KAZALIŠNA ZAVRZLAMA

'Kurve' ne smiju u Pastoralni centar

03.04.2012 u 15:55

Bionic
Reading

Zbog neprimjerenog imena predstava 'Kurve' amaterskog kazališta 'Mika Živković' iz Retkovaca nije dobrodošla u Kaštelima gdje je trebala biti izvedena u sklopu Dana Kaštelanskog kazališta, tvrdi predsjednik tog kazališta Marko Sabljaković

Iako je kazalište 'Mika Živković' dobilo poziv organizatora manifestacije Dani Kaštelanskog kazališta da sa svojom novom predstavom pod nazivom 'Kurve' prema tekstu Feđe Šehovića gostuje u Kaštelama, izvedba je otkazana. Predsjednik kazališta iz Retkovaca Marko Sabljaković kazao je da je za odgodu krivo ime predstave.

''Kurve' nisu dobrodošle na takav događaj jer predstava takvog nemoralnog imena ne zaslužuje i nije dobro da bude izvedena u dvorani koju tamošnja Crkva, odnosno crkveni poglavari daju kaštelanskom kazalištu na korištenje', kazao je Sabljaković.

Dodao je i da sama radnja predstave ni po čemu nije vulgarna te da je, naprotiv, izuzetno moralna i on bi je preporučio za gledanje svim predstavnicima Crkve, posebno u vrijeme kad je i u njihovim redovima zamjetna kriza morala.

Predstava 'Kurve'

S druge strane, Joško Grgin, predsjednik Kaštelanskog kazališta, demantirao je Sabljakovićeve tvrdnje te konstatirao da ime predstave nema nikakve veze s odgodom izvedbe.

'Prilikom sastavljanja programa razmatrali smo više kriterija, od putnih troškova do same radnje predstava. Predstava je dobra, no nije uvrštena u program, a ime s tim nema nikakve veze', kazao je Grgin za tportal.hr.

Inače, Kaštelansko kazalište za izvedbe koristi prostor Pastoralnog centra u Kaštel Lukšiću.

Zanimljivo je da se slučaj problematičnog imena dogodio i 2008. godine, kada je predstava prvotnog naziva 'Seks i glad' preimenovana u mnogo prihvatljivije - 'Keks i glad'.