HNK IVANA PL. ZAJCA

Koncert filmske glazbe Brass & Percussion ansambla riječke Opere

10.03.2019 u 22:41

Bionic
Reading

U Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci u nedjelju je održan koncert filmske glazbe Brass & Percussion ansambla Opere ovog HNK pod nazivom 'Dobrodošli u svijet filma'

Svirači limenih puhačkih instrumenata i udaraljkaši orkestra Opere izveli su neke od najpopularnijih i naizvođenijih melodija iz filmova američke i europske produkcije kao što su 'E. T.', 'Život je lijep', 'Robin Hood', 'Jurski park', 'Pirati s Kariba', 'Sedmorica veličanstvenih' ili 'Ratovi zvijezda'.

Filmska glazba Johna Williamsa bila je najzastupljenija u programu koncerta. Uz ovog dobitnika čak pet najprestižnijih nagrada, Oscar za filmsku glazbu, izvedena su djela Nicole Piovanija, Nina Rote, Michaela Arnolda Kamena, Hansa Zimmera, Gerorgea Brunsa i Elmera Bernsteina.

Svirali su Ivica Lukanec, Tina Horvat i Luka Horvat na trubama, hornisti Vinko Rožić, Sergey Rosul, Vasil Yenko i Tomislav Pavlić, trombonisti Marijan Orešković, Barbara Ćavar i Petar Tepšić te Romano Hantih na tubi, Antonio Ceravolo na timpanima i Pedro Rosenthal Campuzano te Dario Grgurić na udaraljkama.