U RIJECI 25. SIJEČNJA

Konačni rasplet: Uskoro premijera posljednje, treće sezone Matanićevih 'Novina'

22.01.2020 u 09:45

Bionic
Reading

Riječko Art-kino za subotu, 25. siječnja, u 20 sati, najavljuje svečanu premijeru treće sezone serije 'Novine' redatelja Dalibora Matanića i scenariste Ivice Đikića.

Serija, koja je uspjela izaći iz lokalnih okvira i prikazuje se i na globalno najmoćnijem streaming servisu Netflix, snimala se u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, a premijera nove sezone 'Novina' svojevrsna je najava najvažnijeg datuma u Rijeci ove godine, 1. veljače – kada Rijeka preuzima titulu Europske prijestolnice kulture.

U trećoj, završnoj sezoni serije 'Novine', najavljuje se konačni rasplet mreže korupcije, zlouporaba pravosudnog sustava i kriminala koja je zahvatila novinarstvo, politiku, državu, ali i cijelo društvo. Za razliku od prvih sezona koje su snimane zimi, treća sezona serije 'Novine' snimala se u porljeće i rano ljeto, u svibnju i lipnju pa donosi posve novu vizuru Rijeke i okolice, najavljuje se. Plavo nebo, osunčani grad i toplo more u potpunoj su suprotnosti s još uzbudljivijom radnjom punoj svakojakih događaja koji će zapečatiti sudbinu likova, stoji u najavi serije

'Glavna tema treće sezone je sudstvo, u prvoj smo obradili medije, u drugoj politiku. No, ovaj put fokusirani smo na likove, oni su ti koji presuđuju stvari, koji nas nose. Ova treća sezona najviše je fokusirana upravo na likove, a manje na radnju, likovi kreću u obračun s protivnicima, ali i sa samima sobom' najavio je redatelj Matanić u razgovoru za Novi list.

Izvor: Društvene mreže

Pored stalnih glavnih glumaca kao što su Branka Katić, Dragan Despot, Zdenko Jelčić, Trpimir Jurkić, Aleksandra Cvjetković i ostalih, nove likove glume Daria Lorenci Flatz, Nadia Cvitanović, Krešimir Mikić te mnogi drugi. I za ovu je sezonu odgovorna ista autorsko-produkcijska ekipa: scenarist Ivica Đikić, redatelj Dalibor Matanić, snimatelj Danko Vučinović i producenti Drugog plana Miodrag Sila i Nebojša Taraba. Treća sezona serije Novine ima deset epizoda, a u Art-kinu će se premijerno prikazati prve dvije. Emitiranje na HTV-u počinje početkom ožujka.