na Pulskom filmskom festivalu

Komedija 'Nosila je rubac črleni' premijerno u Areni

08.07.2022 u 22:58

Bionic
Reading

Komedija redatelja Gorana Dukića i scenaristice Sandre Antolić 'Nosila je rubac črleni' premijerno će biti prikazana na Pulskom filmskom festivalu 17. srpnja u Areni od 21:30 sati

Predstavljen je trailer filma koji u hrvatska kina dolazi početkom jeseni.

'Nosila je rubac črleni' duhovit je i zabavan film u kojem se pojavljuju sveznajući Isus Krist, prefrigana kuma Anka i brbljava svinja Beba.

Radnja romantične komedije s puno pjevanja smještena je u pitomo Hrvatsko zagorje devedesetih, a od oružja su prisutni tek jedna lovačka puška i plastični pištolj.

Sitnim vezom slatko-gorkih zapleta dominiraju drama prve svinjske ljubavi u trenutku zračne uzbune te kvar frizerske haube na pola frizure. Svadba, prošćenje, prpošni napjevi, dezerteri, Majka Božja, sir, vrhnje i happy end su uključeni

U glavnim ulogama su Nataša Dorčić kao kuma Anka i Tesa Litvan kao Ančica te svinja Beba, a u filmu se pojavljuje plejada poznatih domaćih glumaca: Areta Ćurković, Dora Polić, Sunčana Zelenika, Pjer Meničanin, Ljubomir i Jan Kerekeš te drugi.

Veseloj atmosferi znatno pridonosi originalna glazba Cinkuša i Marka Firsta te songovi koje je napisala scenaristica Sandra Antolić, a bez sumnje, vrlo brzo ući će u uho domaćoj publici željnoj komedije. Film je nastao u produkciji Švenk.