NOVI PISCI U MOČVARI

Književna večer uz Asju Bakić i Nevena Vulića

26.03.2013 u 13:19

Bionic
Reading

Gosti druge po redu tribine Književnost u Močvari, koja se održava 26. ožujka s početkom u 20 sati, mladi su autori Asja Bakić i Neven Vulić

Program tribine Književnost u Močvari, pod egidom 'Novi pisci u Močvari', ove godine odvija se sa specifičnim naglaskom na afirmaciji najmlađe generacije hrvatskih autora, onih rođenih od 1980. nadalje, koji su stjecajem okolnosti ostali još u sjeni prethodne generacije. Zbog nepostojanja središnjeg generacijskog časopisa, rasutosti scene, izdavačke inertnosti i manjka medijskog interesa za novi naraštaj pisaca, nova generacija pisaca ostaje bez zaslužene vidljivosti, što ovaj program želi nadomjestiti.

Program koncipira i vodi kritičar i internacionalno prepoznati pisac Robert Perišić koji je najmlađu scenu prethodno istražio te je, zajedno s Andreom Milanko, uredio antologiju novih hrvatskih prozaika pod naslovom 'Bez vrata, bez kucanja' (Sandorf).

Gosti druge tribine programa su Asja Bakić i Neven Vulić, iznimno zanimljivi predstavnici nove generacije, oboje zastupljeni u antologiji nove proze 'Bez vrata, bez kucanja'.

Asja Bakić  u književnost je ušla kao pjesnikinja te je objavila knjigu 'Može i kaktus, samo neka bode' (Aora, 2009.), a objavljuje i kratke priče te kritičarske i esejističke članke. Pisanje Asje Bakić u sebi spaja oštroumne uvide, dojmljivu otvorenost, humor, feminizam, provokativnost te svjesno izbjegavanje akademskog ziheraštva u književnosti.

Neven Vulić bio je član književne skupine Eventualisti. Objavio je roman 'Povijest bolesti'. Vulić trenutačno radi na novom romanu koji, između ostalog, tematizira nasilje nad ženama.