DEBELI MINUS

Kazališno vijeće nije podržalo Mucalovo izvješće

Bionic
Reading

Kazališno vijeće splitskog HNK većinom glasova odbacilo je financijsko i programsko izvješće Duška Mucala, vršitelja dužnosti intendanta tog kazališta

Troje članova Kazališnog vijeća, Sanja Erceg-Vrekalo, Sanja Quien i Trpimir Jurkić, bili su protiv, dok su Joško Čelan i Marka Pecotić bili za prihvaćanje Mucalova financijskog i programskog izvješća.

Potpredsjednik Kazališnog vijeća Joško Čelan priložio je zaključcima sjednice svoje mišljenje, prenosi Slobodna Dalmacija.

'Uključiti u 'Mucalov minus' manjak koji su napravili Nikša Bareza i Senka Bulić na Splitskom ljetu besramna je prevara: najprije su ga, bez presedana u povijesti Ljeta, onemogućili da upravlja tom manifestacijom, sada ga terete za manjkove koje su oni napravili, a on uopće nije mogao utjecati na njih', smatra Čelan, dodavši da se tim potezom i Kazališno vijeće uključilo u višegodišnju hajku na gospodina Mucala, u čemu on ne želi sudjelovati.

S druge strane, Sanja Erceg-Vrekalo kazala je da su mediji i mnogi umjetnici predviđali da će Mucalo podbaciti u ostvarenjuprograma, međutim po njenom sudu program je ostao na zadovoljavajućem nivou. No očekivala je da će završiti godinu barem na nuli, kaošto je Mucalo najavljivao, ali mu to zbog lošeg poslovanja nije uspjelo.

O financijskoj krizi u splitskom HNK-u već smo pisali na tportalu.hr. Financijsko izvješće za proteklu godinu nije povoljno za vršitelja dužnosti intendanta Duška Mucala. U posljednjoj godini proizveo je minus od 2,5 milijuna kuna, a neprihvaćanjem izvješća Kazališno vijeće uskratilo mu je svoju potporu.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Splita bit će imenovani novi članovi Kazališnog vijeća. Prema pisanju Slobodne Dalmacije, bit će zamijenjeni Čelan i Pecotić, a Sanji Erceg-Vrekalo i Sanji Quien produljit će se mandat.

Gradonačelnik Splita Željko Kerum dao je potpunu podršku Dušku Mucalu, kazavši da je napravio minus podmirujući obveze.