29. studenog

Kantautorica Nina Romić u Začaranoj Močvari promovira novi album 'Jezero'

14.11.2023 u 14:28

Bionic
Reading

Nina Romić jest Začarana Močvara. Jedna od predvodnica domaće kantautorske scene prije više od deset godina pokrenula je intimni program u Močvari u kojem je ugostila brojna velika i mala domaća i strana imena, a sada će upravo u 'svom' programu predstaviti svoj novi album 'Jezero'

Peti Ninin album drugačiji je od svih dosadašnjih radova. Usred rada na njemu odustala je od dugogodišnjeg bendovskog okrilja te ga je u cijelosti napravila s kontrabasisticom Jelenom Galić koja je na ovom albumu pjevala i prateće vokale te je zaslužna za aranžmane. Silvio Bočić našao se u ulozi 'trećeg' koji je ovo jezero opasao sigurnom obalom dajući mu upravo slojeve dubina koje je ono tražilo.

'Jezero' je vrlo intiman album, svojevrsni povratak Nininim počecima i albumu 'Daljine' iz 2010. godine. Taj minimalistički pristup u stvaranju urodio je plodom jer je album odlično primljen od strane publike i već se sada može proglasiti jednim od favorita za najzanimljivije hrvatsko izdanje 2023. godine.

Izvor: Društvene mreže

'U prvom i naslovnom "Jezeru" zadane su zrele, duboke koordinate koje će, iako uronjene u strah, prema kraju albuma blijedjeti u sjećanja, svjesnost bivanja, poigravanje baštinom kao podsjetnikom na nakupljenu kolektivnu bol. Prisilno osviještenu u pandemijskoj pauzi od života. Ne zanimaju ih folk i americana nego svijet postavljen posve unutra. Nikad potrebniji. Rijetko toliko iskren. Bolan, ranjiv, lomljiv, jak. Poput zaboravljenih radijskih drama Antuna Šoljana podsjeća nas koliko je nekad teško naučiti hodati, disati, sve pustiti. Riječ je o albumu iz posve druge dimenzije. Vraća sebi. Potisnutom i zaboravljenom. Gdje je snaga u zemlji, a ne u neurozama današnjice', zapisala je kritičarka Anđela Vidović.

Upad u pretprodaji iznosi sedam eura, a na dan događanja 10.

Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'