MUZEJSKA AKCIJA

Kako djeca vide Kraljevića, Murtića i Račića

24.05.2012 u 13:17

Bionic
Reading

Muzejsko edukativna akcija Voda dovela je u Modernu galeriju stotinjak djece predškolskog i školskog uzrasta. U jednoj od najljepših plemićkih palača na Zrinjevcu na nov su način otkrili ljepotu hrvatske umjetnosti, njezinu zanimljivu povijest i uzbudljivu sadašnjost.

Igrajući se muzejskim memorijem, slagalicama i pitalicama upoznali su neka od najljepših djela hrvatskih slikara i kipara 19., 20. i 21. stoljeća koja čuva i izlaže Moderna galerija. Sudjelujući u tematskim likovnim radionicama koje su vodili studenti Nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti, djeca su na nov su način doživjela radove najvažnijih hrvatskih umjetnika novijega doba, poput Miroslava Kraljevića, Josipa Račića, Emanuela Vidovića, Ede Murtića i drugih.

U povodu Međunarodnog dana muzeja i otvorenja izložbe Alfred Pal - Slikarstvo na krilima boje i voska nagrađeno je troje najs/p/retnijih sudionika ovogodišnje muzejske akcije.

Finalnu likovnu radionicu iz ciklusa 'Voda' iz Moderne Galerije najavljuju za subotu, 26. svibnja, s početkom u 11:30, a sve su detaljnije informacije dostupne na mrežnim stranicama Moderne galerije.