jedna je od najgledanijih dječjih predstava

Jubilarna 500. izvedba Dnevnika Pauline P.

22.01.2024 u 13:41

Bionic
Reading

Dnevnik Pauline P. jedna je od najdugovječnijih i najgledanijih dječjih predstava u Hrvatskoj, u proteklih 18 godina pogledalo ju više od 98 tisuća malih gledatelja. Jubilarna 500. izvedba s prijevodom na znakovni jezik i audio deskripcijom održana je jučer u 11 sati

Ne događaju se često predstave koje dožive 500. izvedbu. Moglo bi se zato reći da su to predstave koje pišu kazališnu povijest', rekao je na kraju jučerašnje svečane izvedbe ravnatelj Drago Utješanović, pozvavši na scenu autorski tim i glumce iz prve postave koji su prisustvovali ovoj povijesnoj izvedbi.

Predstava Dnevnik Pauline P. prema hit romanu Sanje Polak, i u režiji Snježane Banović - svojevrsni hrvatski pandan Adrianu Mole - govori o zgodama simpatične desetogodišnje brbljivice.

Da su djeca zavoljela Paulinu P. i na sceni kazališta Žar ptica potvrđuje više od 98.000 gledatelja koliko ju je vidjelo od premijerne 2005. godine, do danas. Dnevnik Pauline P. je nakon 470. izvedbe (veljača 2023.) doživio glumačku obnovu. Umjesto dotadašnje Pauline - Gorane Marin i njene ekipe u kojoj su bili Ana Marija Vrdoljak, Vesna Ravenšćak, Hrvoje Zalar, Drago Utješanović i Ante Krstulović, ulogu Pauline preuzela je Nika Ivančić. Drago Utješanović ostao je i u novoj postavi u ulozi učitelja. Novi Mama i Tata su Dunja Fajdić i Marko Hergešić, a prijatelji Maruška Aras i Bogdan Ilić.

Tijekom godina mijenjale su se generacije djece, ali i glumci na sceni. Predstavi su svoj glumački doprinos u nekoliko sezona igranja dali još Žana Bumber, Zoran Pribičević, Šime Bubica, Mitja Smiljanić, Iskra Jirsak i Marija Šegvić.