VARAŽDINSKE TOPLICE

Jedanaesta Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić

24.08.2009 u 09:37

Bionic
Reading

U organizaciji Hrvatskog filmskog saveza započela je jedanaesta Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić u Varaždinskim Toplicama

U deset dana trajanja Škole više od stotinu prijavljenih polaznika slušat će predavanja prof. Krešimira Mikića, filmskog redatelja i kritičara Petra Krelje, dr. Hrvoja Turkovića, mr. Brune Kragića, filmskog teoretičara Josipa Grozdanića, kritičarke Diane Nenadić, filmskog montažera Slavena Zečevića, filmskog publicista i autora Midhata Ajanovića i filmskog kritičara Nenada Polimca, na prvom i drugom stupnju seminara medijske kulture, odnosno Melite Horvatek Forjan, prof., dr. Hrvoja Turkovića, prof. Krešimira Mikića, Marine Zlatarić, prof., Mirjane Jukić, prof., mr. Brune Kragića, Maje Flego, dr. Berislava Majhuta i Josipa Grozdanića na Metodičkoj radionici za učitelje medijske kulture voditelja prof. Krešimira Mikića.

Istodobno će sudionici polaznih i specijaliziranih radionica za dokumentarni film, voditelja Damira Čučića, za igrani film, voditeljice Snježane Tribuson, za TV reportažu, voditelja Dražena Ilinčića, za animirani film, voditelja Ede Lukmana, za kameru i snimanje, voditelja Borisa Poljaka, za montažu, voditeljice Ivane Fumić, za filmski scenarij, voditelja Gorana Tribusona, za postprodukciju zvuka, voditeljice Dubravke Premar i za digitalnu fotografiju, voditelja Krešimira Mikića, u deset dana praktičnoga rada osmisliti, snimiti i montirati radove kojima će desetoga dana, na kraju jedanaeste Škole medijske kulture Dr. Ante Peterlić, prezentirati što su i kako naučili i što će od naučenog prenijeti učenicima u školskim filmskim skupinama ili članovima filmskih klubova i udruga.

I ove će godine sve aktivnosti na Školi medijske kulture cjelodnevnim emitiranjem pratiti Radio MM, autorice i voditeljice Višnje Biti. Prezentacija rezultata ovogodišnje Škole medijske kulture Dr. Ante Peterlić održat će se u ponedjeljak, 31. kolovoza 2009. u Varaždinskim Toplicama.