PULSKI FILMSKI FESTIVAL

Izložbe posvećene filmovima i filmašima u popratnom programu Pule

05.07.2019 u 10:46

Bionic
Reading

Već tradicionalno kao svojevrsna najava Festivalu, nekoliko dana uoči početka prve projekcije u Areni u pulskim se galerijskim prostorima otvaraju izložbe posvećene filmovima, filmašima i Festivalu samom

Prva u nizu već je u Kinu Valli postavljena izložba radova učenika prvog razreda Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, pod mentorstvom profesora Denisa Sardoza koji im je povjerio dizajnerski izazov, reinterpretaciju vizualnog identiteta 66. Pule čiji je originalni autor Marko Rašić.

Kada je o dizajnerskom radu riječ, 11. srpnja u HUiU-u se otvara izložba pod nazivom 'Opremio: Mihajlo Arsovski' koja tematizira opus istaknutog ovog grafičkog dizajnera. Istu večer otvara se i izložba u Galeriji SKUC posvećena glumici Sonji Savić, 'Sonja Savić: djevojka iz grada'.

Izložba 'Statisti' u galeriji Makina otvara se 12. srpnja, a donosi fotografije Jasenka Rasola koje prikazuju one koji u filmskom kadru stoje iza glavnih glumaca. MEMO muzej obogatit će svoj stalni postav dodatnom sekcijom života u Puli od 1950-ih do 1980-ih, s elementima koji oslikavaju pojedinosti Filmskog festivala u Puli.

MMC-u LUKA  tradicionalno će drugog dana Festivala biti otvorena izložba 'Cinemaniac > misliti film 2019', čije je osamnaesto izdanje strukturirano u dva dijela, dvije izložbe te popratni program projekcija i razgovora, a MSUI 15. srpnja također otvara svoja vrata radovima umjetnika koji izlažu u MMC-u Luka, no ovdje s izložbom 'Goran Trbuljak: Slikarstvo (45 godina neslikanja)' koja će biti popraćena i projekcijama autorovih filmova.

Popratni program Festivala ima i svoj glazbeni dio, sa zakazanim početkom u 23:30 iz večeri u večer u Circolu Puljane. Goste će zabavljati Music After Dinner, DJ Šurki, Super Funk Session, Techno Vikings, DJ Kool S, Dogma, DJ Kovač i DJ Marc JB.

Na Giardinima se 6. srpnja otvara info-punkt na kojemu će se, svakodnevno od 9:00 do 22:00 sata, moći kupiti ulaznice i propusnice za Arenu te suveniri Pulskog filmskog festivala.