bijenale arhitekture

Izložba Davora Senečića i Klifa otvorena u venecijanskoj Palazzo Mora

22.05.2023 u 14:05

Bionic
Reading

Izložba 'Skice' Davora Senečića i Ivana Marušića Klifa otvorena je u venecijanskoj Palazzo Mora, gdje se može vidjeti do 26. studenog, u vrijeme trajanja 18. Venecijanskog bijenala arhitekture

U njezinom je fokusu skica, kao nešto što u procesu arhitektonskog projektiranja više gotovo više i ne postoji u svojem izvornom obliku.

Arhitekt Davor Senečić i multimedijalni umjetnik Ivan Marušić Klif tom multivalentnom izložbom originalnih ručno rađenih arhitektonskih i urbanističkih skica i prateće multimedije, komentiraju današnji proces arhitektonskog projektiranja.

  • +5
Izložba 'Skice' Davora Senečića i Ivana Marušića Klifa Izvor: Licencirane fotografije / Autor: press

U skladu s temom cjelokupnog postava Europskog kulturnog centra, “Time, Space, Existence” oni istražuju slobodu izraza koji nudi skiciranje, iskustvo sraza olovke i papira, kao i činjenicu da su kuće napravljene po tim skicama već “vremešne dame”, a skice su i danas potpuno aktualne, bezvremenske, napominje se u najavi.

Izvor: Društvene mreže / Autor: nn

Senečićeve skice rađene su u Beču, kao dio arhitektonskog projektiranja iz devedesetih godina, za objekte u Beču, Zagrebu, Linzu, Potsdamu, Sarajevu, Puli, Mistelbachu, za koje autor kaže da su transformacija ili simbioza.

“Misli, imaginacije i ruke koja vuče liniju na tom fantastičnom papiru. Samoća i sloboda uma gdje vrijeme staje i predstavlja tu liniju koja nema kraja”, ustvrdio je.

Klif, koji radi na području kinetičkih, svjetlosnih i video instalacija, zvuka, glazbe i performansa za izložbu je napravio multimedijalni performans utemeljen na tim skicama.