ICOGRAD

Iva Babaja na čelu Svjetskog udruženja za dizajn

22.11.2013 u 13:01

Bionic
Reading

Na 25. Generalnoj skupštini Icograda – Svjetskog udruženja za dizajn hrvatska dizajnerica i dugogodišnja članica Upravnog odbora Icograda Iva Babaja izabrana je za predsjednicu s čak 96 posto glasova

Generalna skupština Icograda održana u Montréalu bila je od posebnog značaja jer je ujedno obilježila 50. godišnjicu Icograda (The International Council for Communication Design), organizacije koja predstavlja više od 200 organizacija iz 67 zemalja.

Iznimni značaj dalo je usvajanje nove strategije Icograda kao multidisciplinarnog, integriranog svjetskog tijela za dizajn, koju je osmislila i predstavila upravo Iva.

Babaja je time postala druga ženska predsjednica u 50-godišnjoj povijesti Icograda, a njen dosadašnji rad i strateški doprinos organizaciji nagrađen je i višeminutnim ovacijama skupštine.

Iva Babaja je kreativna direktorica u agenciji Unex Group/HAVAS Zagreb te članica ULUPUH-a i Hrvatskog dizajnerskog društva HDD. Dizajnom se bavi zadnjih petnaestak godina.

Organizirala je gostovanja velikih dizajnerskih izložbi u Hrvatskoj (Art directors Club NY, Type Directors Club, Punct’d), djelovala u organizacijskim odborima velikih manifestacija poput ZGRAF-a te je autorica koncepta zapažene izložbe Un-Trashed – odbijeni dizajnerski radovi (ULUPUH, 2002).