od 8. do 13. studenog

Interliber - sajam kojeg vole sve generacije

07.11.2022 u 17:02

Bionic
Reading

Termin Interlibera čeka se s nestrpljenjem, ovogodišnji 44. po redu otvara svoja vrata od 8. do 13. studenog 2022. godine na veliko zadovoljstvo svih ljubitelja pisane riječi

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj, mjesto na kojem se slavi knjiga, na kojem se susreću sve generacije čitatelja i gdje redovno svjedočimo stvaranju ljubavi prema knjizi.

Nakladnici će na Zagrebačkom velesajmu predstaviti izuzetno bogat program novih izdanja s različitih područja, dokazujući da hrvatsko nakladništvo zna i pronalazi put do ljubitelja knjige.

U četiri paviljona 296 izlagača iz 15 zemalja prezentirat će brojne naslove svjetski poznatih bestselera i književnih spisateljskih zvijezda uz uvijek zanimljive sadržaje za sve uzraste; od predstavljanja novih knjiga, druženja i razgovora s književnicima, susreta nakladnika, knjižara i knjižničara, do književnih čitaonica i radionica, kvizova, radionica, dodjela književnih nagrada,..

Ukoliko želite poslušati više od stručnih ali i edukativnih tema, posjetite paviljone 6 i 7 u kojima će se na pozornicama odvijati cjelodnevni program događanja. Premium program Zajednice nakladnika i knjižara bavi se ozbiljnim književnim temama koji će ugostiti poznate pisce, a uređivat će ga eminentni urednici hrvatske književne scene s glavnom temom programa 'Ukrajina u fokusu'.

U cilju podizanja svijesti o važnosti izgradnje društva znanja, Interliber je i ove godine uključen u Knjigodar, akciju darivanja knjiga školskim knjižnicama Hrvatske udruge školskih knjižničara, a kako bi se popunio knjižni fond odabrane školske knjižnice.

Kako bi vaš boravak na sajmu bio što ugodniji, uz glazbena iznenađenja, za ovogodišnji Interliber u gastro ponudu sajma uključili su se vrhunski hrvatski restorani, nositelji brojnih priznanja na atraktivnim food i burger festivalima. Na čak 6 lokacija ukupne površine 1000 m2 otvorenog i zatvorenog prostora, posjetitelji će u atraktivnim food truckovima moći kušati street food delicije i slastice, te 'pedeset nijansi pive' po popularnim sajamskim cijenama!

Interliber se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Tomislava Tomaševića.

Radno vrijeme sajma je od 10.00 do 20.00 sati, a u petak i subotu do 21.00 sat. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje. Pratite nas na www.zv.hr i društvenim mrežama Zagrebačkog velesajma.

Dobrodošli!

'Knjiga je dar koji možeš otvarati opet i opet.'

Garrison Kellio