DESET GODINA DJELOVANJA

'Insider/Outsider' za početak ciklusa Cantus&Lisinski

25.10.2011 u 09:10

Bionic
Reading

Deset godina nakon utemeljenja i prvog nastupa na Muzičkom biennalu Zagreb 2011. Cantus Ansambl otvara novu sezonu ciklusa Cantus & Lisinski koncertom pod nazivom Insider/Outsider koji je najavljen za 7. studenoga u maloj dvorani Lisinski

Pod umjetničkim vodstvom i ravnanjem Berislava Šipuša u ciklusu Cantus & Lisinski za sezonu 2011/2012 pripremili su pet raznovrsnih koncerata - od komornog SOLO-TUTTI koncerta, na kojem će se predstaviti stalni članovi ansambla, preko koncerata s već klasičnim, ali i nešto avangardnijim opusima, do baleta 'Air' Krešimira Seletkovića koji je nastao u koprodukciji sa zagrebačkim HNK i Muzičkim biennalom.

Ansamblu će se na koncertima pridružiti Davorka Horvat, Martina Gojčeta-Silić i Dubravka Šeparović, a na instrumentima klarinetist Davorin Brozić i violončelistica Monika Leskovar te ansambl nestandardnog sastava para klavira i udaraljki Klang.

Po najavi organizatora ansambl, specijaliziran za izvođenje raznovrsnih 'novih glazbi', osim u domicilnoj maloj dvorani Lisinski sudjeluje na gotovo svim hrvatskim festivalima i događanjima i dosad su održali oko četristo koncerata, od toga stotinjak praizvedaba u zemlji i inozemstvu.