'žujice'

IDEM objavio zadnji najavni singl prije izlaska albuma 'poyy'

20.04.2023 u 11:26

Bionic
Reading

Antun Aleksa je kantautor, multinistrumentalni glazbenik, booker, menadžer, festivalski organizator, diskograf i dobri duh aktualne zagrebačke scene. Poznat je po sviranju u sjajnim bendovima Porto Mortu, Trophy Jumpu i JeboTon Ansamblu

U novom singlu "Žujice" postavlja paralelu između banalne svakodnevice i nošenja s intenzivnim emocijama. Spot je snimio, režirao i montirao Pavle Kocanjer, kostime je posložila Ira Rumora, a produkciju je odradio Antun Aleksa.

Za miks i master zaslužni su Dominik Kisić i Antun Aleksa. Pjesma "Žujice" predstavljena je kao posljednji najavni singl albuma "poyy" koji će svjetlo dana ugledati na Antunov 30. rođendan - 28.05.2023.!

"Refren je proizašao iz stvarne situacije. Sparni deveti mjesec na terasi kafića blizu autobusnog kolodvora u Zagrebu. Pozdrav klincima za koje nikad nisam saznao jesu li uspjeli skombat taj gens. Kako god bilo, nadam se da će Žujice dotaknut i njihove uši. Sretan 420. Poyy.", rekao je Antun, s kojim smo nedavno razgovarali i u Crnoj rupi.

Izvor: Društvene mreže / Autor: n.n.

U 2023. godini odlučio se za objavljivanje solo projekta pod nazivom IDEM te je s prva tri singla oduševio sve koji su ih čuli. Riječ je o pjesmama "ŠtetaŠtetaŠteta" , "Potopi Ovaj Brod" i "Par put godišnje". U tekstovima singlova, ali i pjesmama koje će se naći na debitantskom albumu “poyy”, Antun djelomično prenosi svoja iskustva koja putem dobivaju i imaginarnu notu, a u konačnici čine predivnu cjelinu s glazbom koju autor stavlja, ne u ladice već u ormar žanrova "bedroom indie diy post pop punk smeće", a široj javnosti bi se mogao svrstati pod alternativni pop punk.

IDEM će nastupiti i na ovogodišnjem Mudri Brk Festivalu. Masu dobar đir ove godine umjesto dva dana, publiku očekuje punih tjedan dana od 24. do 30. srpnja, a osim središnjeg glazbenog programa 28. i 29. srpnja u Ljetnom kinu Jelsa, kroz tjedan će biti i dodatni kulturni i zabavni program. Ulaznice za Mudri Brk Festival po cijeni od 15 eura dostupne su putem sustava Core-event. Svi koji su propustili nabaviti dvodnevne ulaznice “Infišani”, sada mogu ispraviti nepravdu i nabaviti karte “Di je priša”.