'crna rupa'

Antun Aleksa otkriva nam detalje o svom genijalnom solo projektu IDEM

11.04.2023 u 18:44

Bionic
Reading

U novoj epizodi Crne rupe - zajedničkog projekta Yammat FM-a i tportala - dočekali smo Antuna Aleksu, kantautora, multinistrumentalnog glazbenika, bookera, menadžera, festivalskog organizatora i dobrog duha aktualne zagrebačke scene

Antun Aleksa je poznat po sviranju u sjajnim bendovima Porto Mortu, Trophy Jumpu i JeboTon Ansamblu, a u 2023. godini odlučio se na objavljivanje solo projekta pod nazivom IDEM te je s prva dva singla oduševio sve koji su ih čuli ("ŠtetaŠtetaŠteta" i "Potopi Ovaj Brod").

U tekstovima singlova, ali i pjesmama koje će se naći na debitantskom albumu "poyy", Antun djelomično prenosi svoja iskustva koja putem dobivaju i imaginarnu notu, a u konačnici čine predivnu cjelinu s glazbom koju autor stavlja, ne u ladice već u ormar žanrova "bedroom indie diy post pop punk smeće", a široj javnosti bi se mogao svrstati pod alternativni pop punk.

Izvor: Društvene mreže / Autor: n.n.

IDEM je nedavno objavio i treći singl "Par put godišnje", svojevrsnu "odu neurednom životu, za sve koji ne mogu skužit kako žele živjeti".

O glazbenom radu u bendovima Porto Mortu, Trophy Jumpu i JeboTon Ansamblu te o novom projektu IDEM razgovaramo s Antunom Aleksom u novoj epizodi "Crne rupe".